Hooney Leaves’e ABD’den ikinci ödül

Hooney Leaves,  ABD’de The Center For Honeybee Research Asheville N.C.’nin her yıl düzenlediği organik bal yarışmasında 780 bal arasında iki kez üst üste Ortadoğu birincisi seçildi.

EKONOMİ 09.06.2021, 04:35
25
Hooney Leaves’e ABD’den ikinci ödül
Bitlis’in Hizan Yaylası’nın nitelikli, kaliteli, hakiki karakovan balı Hooney Leaves,  ABD’de The Center For Honeybee Research Asheville N.C.’nin her yıl düzenlediği organik bal yarışmasında 780 bal arasında iki kez üst üste Ortadoğu birincisi seçildi. Ubeydullah Subaşı, “Ham bal, karakovan balı, çiğ bal üretip hem yurt içi hem de yurt dışında pazarlıyoruz” dedi.
Bitlis Hizan Yaylası’nda nesilden nesle geçen arıcılık faaliyetlerinde nitelikli ve kaliteli bal üretimi yapan Hooney Leaves balı, Amerika’da düzenlenen ABD’de The Center For Honeybee Research Asheville N.C.’nin her yıl düzenlediği organik bal yarışmasında 780 bal arasında iki kez üst üste Ortadoğu birincisi seçilerek sektör adına ülkemizin yüzünü ağarttı. Başarılarının tesadüf olmadığını kaydeden Hooney Leaves Yönetim Kurulu Başkanı Ubeydullah Subaşı, “Ülkemize kazandırdığımız bu onur, kalite ve lezzet tescilimiz olmuştur. Biz piyasa balı değil, şifa balı üretiyoruz. Bal analizlerinde bir balın HMF değeri 40’ın üzerinde çıkmalı. Bizim ürettiğimiz balın HMF değeri ise 134. Bu oran, kalite noktasında balımızın en yüksek kalitede olduğunu ortaya koymakta. Balın vücut direncini artırma, anti bakteriyel, gribal enfeksiyonları ortadan kaldırma, organların fonksiyonlarını düzenleme gibi şifa boyutları vardır. Balın yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’de şifalı yönü zikredilmektedir.  Bu sebeple herkes bal tüketmelidir. Ama bunun için piyasa işi değil bizim balımız gibi kaliteli, şifalı özelliği olan balları tüketmelidir” diye konuştu.

Kaliteli balın tüketici tarafından anlaşılmasının zor olduğuna kaydeden Subaşı, “İnsanlarımız bal konusunda kulaktan dolma bilgilerle hareket ediyor. Kaliteli balın anlaşılması ancak teknik analizler ile mümkündür. Hizan balı Türkiye’nin en yüksek yaylalarında üretilmektedir. Üretim sürecinde hiçbir canlının zarar görmemesini sağlamak için sabır ve özenle çalışırız. Hooney Leaves yapılan analiz ve ölçümlerde balın içerdiği polen çeşitliliğinde dünya birincisi seçilmiştir. Hooney Leaves, bal mucizesini sizlerle buluştururken lezzetinden doğallığı kaybetmiyor. Üretim aşamasında arılara kesinlikle hiçbir katkı maddesi vermiyoruz. El değmeden ve hiçbir katkı maddesi kullanılmadan üretilen ballarımızı hijyen koşullarına uygunluk için Avrupa’daki akredite laboratuvarlarda test ettiriyor, ancak onaylandıktan sonra değerli müşterilerimize sunuyoruz. Şifalı Hooney Leaves balını diyabet hastaları da gönül rahatlığıyla tüketebilirler” diye konuştu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı