Son Dakika

HÜDA Par kaç milletvekili çıkardı? HÜDA Par 2 vekil kaybetti mi?

14 Mayıs seçimleri sonuçlarına göre HÜDA PAR TBMM’de temsil edilecek. Hüda Par'ın kaç vekili var diye merak edilirken HÜDA Par 2 vekil kaybetti iddiası ortaya atıldı. İşte detaylar...

GÜNDEM 17.05.2023, 16:45
7
HÜDA Par kaç milletvekili çıkardı? HÜDA Par 2 vekil kaybetti mi?
HÜDA Par’ın 2 milletvekili kaybetti yönündeki haberler sosyal medyada ve Hüda Par destekçileri arasında bir anda gündem oldu. Hüda Par 2 vekil kaybetti mi sorusunun cevabı Hür Dava Partisi’nden geldi.

14 Mayıs 2023 seçimlerine AK Parti listelerinden giren Hüda Par, kesin olmayan sonuçlara göre 4 milletvekili ile Meclis’te yer alacak. Fakat sosyal medyada ‘Hüda Par 2 milletvekili kaybetti’ iddiaları hızlıca yayıldı. Bunun üzerine partililer kısa süreliğine panik yaşadı. Hüda Par ‘2 millletvekili kaybetti’ haberleri sonrası açıklama yaptı. HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Şahin dün açıklama yaparak iddiaları yalanlamıştı. 

Hüda Par vekil sayısı 2’ye düştü denildi! Koridorlar hareketlendi!

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Şahin’den bugün yeni açıklama geldi. Twitter'dan açıklama yapan Şahin, “Evet kaybetmek acı ve üzüntü verir. Ancak yalan yanlış bilgilerle manipülasyon yapmak, milletin iradesine ve tercihine saygısızlık olduğu gibi kaybetmenin üzüntüsünü de gidermez.” dedi.
Şahin açıklaması şöyle:

Meclis mesaiye başladıktan sonra Hüda Par’ı TBMM'deki temsil edecek milletvekilleri isimleri şöyle:

“ An itibariyle Batman milletvekili adayımız Serkan Ramanlı 1089 oy farkı, Mersin milletvekili adayımız Faruk Dinç ise 12.167 açık ara oy farkı ile milletvekilliğini kazanmışlardır. Son söz YSK’nın olup Cuma günü kesin liste yayınlanacaktır. Genel anlamda itirazlar yapılmış olup tümüyle neticelendirilmiştir. Sadece maddi hataya ilişkin ( İlk bakışta veya basit bir hesap ile görülen hatalar maddi hatadır.) itirazların süresi devam etmektedir. Kaldı ki maddi hataya ilişkin itirazlar da, hatalar fark edilir edilmez yapılmış olup bundan sonra yapılacak itirazların sonucu değiştirme ihtimali yoktur. Seçimlerde kazanmak kadar kaybetmek de bir ihtimaldir. Önemli olan sandıklara yansıyan iradeye ve tercihe saygı duyup sonuçlardan ders çıkarmaktır. Evet kaybetmek acı ve üzüntü verir. Ancak yalan yanlış bilgilerle manipülasyon yapmak, milletin iradesine ve tercihine saygısızlık olduğu gibi kaybetmenin üzüntüsünü de gidermez. Rakiplerimize tavsiyemiz, panik atak ruh halinden bir an önce çıkıp normal hayata dönmeleridir ve gerçeklerle yüzleşip neticeyi kabullenmeleridir. Hamd olsun ve tekraren hayırlı olsun.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı