HÜDA PAR: Kardeşlerimizin kanını dökmüş partilerle ittifak etmeyiz

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu, katıldığı televizyon programında HDP ile ittifak sorusuna "Kardeşlerimizin kanını dökmüş, bundan pişman da olmamış partilerle ittifak etmeyiz." şeklinde cevap verdi.

SİYASET 16.06.2021, 17:55
8
HÜDA PAR: Kardeşlerimizin kanını dökmüş partilerle ittifak etmeyiz
HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, katıldığı bir TV programında gündeme ilişkin soruları cevapladı. Yapıcıoğlu,  HDP ve diğer partilerle seçim ittifakı yapıp yapmayacağına yönelik soruya Yapıcıoğlu, "İslam'a ve Müslümanlara açıkça düşmanlık eden partilerle ittifak etmeyiz. Bize fiilen düşmanlık etmiş, saldırmış, kardeşlerimizin kanını dökmüş, bundan pişman da olmamış partilerle ittifak etmeyiz." dedi.  Siyonist işgal rejiminin son saldırılarına karşılık Filistin direnişinin büyük bir zafer kazandığına işaret eden Yapıcıoğlu, "İslam ülkeleri Kudüs'ün sadece doğusuna razı olunca kaybettiler. Kudüs'ün bir parçasını siyoniste verirseniz onlar yetinmeyecektir. Tümünü isteyecek hatta sadece Kudüs'le yetinmeyecektir. Kudüs düşerse, Beyrut, Şam, Kahire de düşecektir; Mekke, Medine, Ankara, Tahran düşecektir. Biz yeniden izzet sahibi olmak istiyorsak, Kudüs izzetimizdir, ne yapıp edip Kudüs'e sahip çıkmamız gerekir." ifadelerini kullandı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden görüşmesine değinen Yapıcıoğlu, "Amerika, sözde müttefik ve dosttur. Amerika ile ilişki kurulur ancak bu özelliği de göz önünde bulundurulmalıdır." diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden görüşmesine değinen Zekeriya Yapıcıoğlu, görüşmeden önce bir beyanat verdiklerini ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çağrıda bulunduklarını hatırlatarak, "Bu görüşme Türkiye-Amerika için 'yeni dönem' diye pazarlanıyordu ama biz biliyoruz ki Amerika'nın bütün milletlerle ama özellikle Müslüman halklarla ve yöneticileriyle ilişkileri sağlıklı değildir. Amerika'nın iki dostu vardır: İngiltere ve siyonist işgalciler. Amerika, sözde müttefik ve dosttur. Ama aslında kuyu kazar, entrika yapar, darbe yaptırır, İslam ülkelerini karıştırmak için fitne yapar. Geçmişte böyle yapıyordu, bugün de yapıyor, gelecekte de yapacaktır. Biz Türkiye'nin Amerika'yı stratejik dost görmemesi gerektiğini söylüyoruz. Bölgedeki çıkarları ve siyonistlerin çıkarları için diğer ülkeleri kullanmak, onların topraklarından ve üslerinden istifade etmek istiyor. Amerika'nın bakışı budur. Türkiye ve onun gibi ülkeleri kendine denk ve ortaklık kuracak gibi görmüyor. Amerika ve diğer ülkelerle ilişki kurulur ancak bu özelliği de göz önünde bulundurulmalıdır." diye konuştu.
Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, HÜDA PAR'ın iktidarda olması halinde ABD ile ilişkilerin nasıl olacağı şeklinde bir sorusuna şu  cevabı verdi:
On yıllara dayanan bir ilişki var. Bu sadece siyasi değil. Askeri ekipmanları onlardan almışsanız, yedek parçalarını ondan almak zorundaysanız, ekonominizi göbeğinden kapitalist sisteme bağlamışsanız birden ilişkileri kesmek bazı sıkıntıları doğurur. Sizin bu kadar dış borcunuz varken siz onların hoşuna gitmeyen bir adım atınca sizin ekonominizle çok rahat oynarlar. Onlara köle olmaktansa yaptırımlar, ambargolar ve atacakları adımları göze alarak süreç içinde bunun tedbirleri alınmalı, alternatif sistem kurulmalı. Tüm bunlar sadece bir ülkenin işi değildir. Bu gün 15 Haziran, D8'in kuruluş yıldönümü. D8 çekirdek oluşumu D20 olsa, D57 olsa; tüm mazlum ülkeleri de şemsiyesi altına alsaydı belki Amerika'nın şerrinden emin olmak için iyi bir noktada olabilirdik. Evet, Amerika'nın eli uzundur. Sizin ekonominizle oynayabiliyor. Sizin tüm borçlarınız dolar cinsinden, küçük bir manipülasyonla sizin ekonominizle oynayabiliyor. Bu nedenle yumuşak karnınızı korumanız lazımdır. Hemen atılabilecek adımlar vardır. Amerika'nın, siyonist rejimi korumak için kurduğu Kürecik ve İncirlik üslerinin, Amerika'nın hasmane tutumlarından sonra kapatılması çağrısı yaptık. Amerika zaten dostunuz değil. Dostluğunuz bozulacak diye korkmanıza gerek yoktur. Size zarar vermek için tetikte duruyor. İslam ülkelerinin, ihtilafları bir kenara bırakıp ortak düşmana karşı, ortak eyleme geçmesi gerekir diye düşünüyoruz.
Zekeriya Yapıcıoğlu, sunucunun Filistin ve Kudüs meselesinde bazı Arap ülkelerinin ihanet içerisinde bulunduğunu hatırlatması üzerine, D8 üyesi ülkelere atıfta bulunarak, "D8 gerçekten kendisine yüklenen misyondan geriye düşmeseydi, ihanete kalkışanlar kendine çeki düzen verirdi. İslam ülkelerinin yöneticileri siyonist çete için adım atmış olabilirler. Ancak onların halkı bizim gibi Kudüs'ü koruyorlar. Onların idarecileri kendi vatandaşlarına sırtlarını dayayamadıklarından küresel ağababalara sırtını dayayıp ihanet ediyorlar. Kudüs için direnen ümmetin evlatlarını terörist ilan edenler kendi meşruiyetlerinin altını oyuyorlar. Bu ihanet yeni başlamadı. Son dönemlerde cüret edip ihaneti açığa vurdular. On yıllardır ihanet içindeydiler. Bugün bunu açığa vurmakta beis görmediler. Ümmetin içinde bulunduğu hal, ihanet çetelerini cesaretlendirmiş. Siyonist çete başta olmak üzere ihanet edenlerin cesareti kendi güçlerinden ziyade İslam ümmetinin ayrı düşmesinden, parça parça olmasından kaynaklanıyor. Kimse artık kendisini gizleme ihtiyacı görmedi." ifadelerini kullandı.
Siyonist işgal rejiminin son saldırılarına karşılık Filistin'in direnişinin büyük bir zafer kazandığına işaret eden Yapıcıoğlu, Filistin direnişine desteğin önemine dikkat çekti.
HÜDA PAR'ın, HDP ve diğer partilerle seçim ittifakı yapıp yapmayacağına yönelik soruya Yapıcıoğlu, "İslam'a ve Müslümanlara açıkça düşmanlık eden partilerle ittifak etmeyiz. Bize fiilen düşmanlık etmiş, saldırmış, kardeşlerimizin kanını dökmüş, bundan pişman da olmamış partilerle ittifak etmeyiz. HDP bugünkü çizgide oldukça ittifak etmeyiz." cevabını verdi.
Seçim barajının kaldırılması veya düşürülmesi halinde HÜDA PAR adaylarının seçilip seçilemeyeceği yönündeki bir soruya Yapıcıoğlu, şu cevabı verdi:
HÜDA PAR hem seçimin hem de partinin kendisini, siyasetin kendisini, gelinebilecek makamların tamamını nihai hedefi olan ilahi rızaya ulaşmak için araç olarak görür. Siyaseti ve makamları araç gören HÜDA PAR, o rızaya muvafık davranmak suretiyle Hakk'ın rızası için halka hizmet için çaba gösterecektir. Sonuçtan bağımsız olarak çalışırız. En büyük başarı, istikamet üzere kalabilmektir. Bizim duamız budur; 'Ya Rabbi ayaklarımızı kaydırma.
Kudüs'ün doğu ve batı olarak ayrıştırılmasına tepki gösteren Yapıcıoğlu, "İslam ülkeleri Kudüs'ün sadece doğusuna razı olunca kaybettiler. Kudüs'ün bir parçasını siyoniste verirseniz onlar yetinmeyecektir. Tümünü isteyecek hatta sadece Kudüs'le yetinmeyecektir. Filistin topraklarıyla da yetinmeyeceklerdir. Onlar Nil'den Fırat'a kadar tüm toprakları işgal etmeyi hak olarak görüyorlar. Siz direnişi kurtuluş olarak görmedikçe, taviz vererek kurtulacağınızı sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Siyonistler adım adım, karış karış da olsa işgali sürdürmeye kararlıdırlar. İşgal politikalarını sürdürmeye devam ediyorlar. Amerika tarafından Kudüs'ün Siyonistler için başkent kabul edilmesiyle bazı ülkeler başkentini Kudüs'e taşıdı. Akabinde siyonist rejim tarafından Golan'ın ilhakı tanındı. 'İki devletli çözümü kabul edersek acaba Filistinli kardeşlerimize bir devlet kalır mı?' diyenler bilsin ki Kudüs düşerse, Beyrut, Şam, Kahire de düşecektir; Mekke, Medine, Ankara, Tahran düşecektir. Biz yeniden izzet sahibi olmak istiyorsak, Kudüs izzetimizdir, ne yapıp edip Kudüs'e sahip çıkmamız gerekir. Kudüs ve el-Aksa sadece Filistinlerin ve Arapların değil, tüm Müslümanların davasıdır." değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 17 Nisan 2024
İmsak 04:31
Güneş 05:56
Öğle 12:43
İkindi 16:24
Akşam 19:21
Yatsı 20:41
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı