HÜDA-PAR: Kriz nedeniyle vatandaş ilaç dahi alamıyor!

HÜDA-PAR Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz, ekonomik krizin vatandaşa etkilerine ilişkin açıklama yaparak "Kriz nedeniyle vatandaş ilaç dahi alamıyor" dedi.

GÜNDEM 17.09.2021, 12:30
7
HÜDA-PAR: Kriz nedeniyle vatandaş ilaç dahi alamıyor!
HÜDA-PAR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Hüseyin Yılmaz, yaptıkları esnaf ziyaretinin ardından ülkede yaşanan derin ekonomik krizin vatandaşa etkilerine ilişkin açıklama yaptı.
"Esnafımızı ziyaret ettik. Esnafın sorun ve şikâyetlerini birinci ağızdan dinledik" diyen Yılmaz, "Hiç birinin kendi halinden memnun olmadığına şahit olduk. Esnafın en büyük sorunu pahalılık ve alım gücünün olmayışıdır. Vatandaşın alım gücü olmadığı için esnaf iş yapamaz halde" diye konuştu.
Alışveriş yapan vatandaşların da veresiye ile alışveriş yapmak zorunda kaldığını belirten Yılmaz, "Vatandaşın, acil alması gereken ilaçlarını dahi birkaç gün gecikmeli olarak alabildiğini öğrenmiş olduk" dedi.
"Birçok esnafın dükkânları boştu ve tezgâhında oturup müşteri bekliyordu. Bu nedenle acilen bir çözümün bulunması gerekir" diyen HÜDA-PAR Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz, "Vatandaşın alım gücünün artırılması, pahalılığın önüne geçilmesi için ciddi bir şekilde denetimlerin olması gerekir. Hem vatandaşın alım gücünün çoğalması hem de herkesin kendi kafasına göre eşyalarının fiyatlarını yükselterek zam uygulamasının önüne geçilmesi için hükümetin bu konuda acilen bir adım atması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı