HÜDA PAR Lideri Yapıcıoğlu: Uygun bir ittifak ortağı olursa yer alırız

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu seçim ittifaklarına dair net ifadeler kullandı. Yapıcıoğlu, "İlkelerimize uygun bir ittifak ortağı imkanı varsa bu ittifakın içerisinde yer alabiliriz" dedi.

SİYASET 23.06.2022, 13:40
5
HÜDA PAR Lideri Yapıcıoğlu: Uygun bir ittifak ortağı olursa yer alırız
Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, partisinin programları için geldiği Tokat'ta düzenlediği basın toplantısında seçim ittifakı konusunda açıklamada bulundu. HÜDA PAR Lideri Yapıcıoğlu, “Eğer ilkelerimize uygun bir ittifak ortağı imkanı varsa bu ittifakın içerisinde yer alabiliriz. An itibarıyla herhangi ittifaka verilmiş sözümüz, alınmış kararımız yoktur.” dedi.
Türkiye'nin sınır ötesi operasyonlarına destek veren HÜDA PAR) Genel Başkanı Yapıcıoğlu, sınır ötesi operasyonların bundan önce olduğu gibi bundan sonra da yapılacak gibi göründüğünü belirtti. Yapıcıoğlu, “Sınır ötesi operasyonların en büyük nedeni, sınır ötesindeki silahlı yapılanma ve orada silahlı eylemlerini sürdürmeye ya da yönetmeye devam etmesidir. Bu olduğu müddetçe olacak. Suriye'de 11 yıldır iç karışıklık devam ediyor. Kaotik durum, istenmeyen durumların ortaya çıkmasına neden oldu. Bunun ne kadar devam edeceği belli değil.” diye konuştu.
Zekeriya Yapıcıoğlu, Türkiye'de seçime bir yıl kadar zaman bulunduğuna işaret ederek, şöyle konuştu:
“An itibarıyla HÜDA PAR, herhangi bir oluşumun, bir ittifakın içerisinde değil. Sayın Cumhurbaşkanı, Cumhur İttifakı'nın adayı olduğunu söyledi. Başka kimlerin aday olacağı belli değil. Kanaatimce bu konularda karar almak çok erken. Henüz onun zamanı gelmedi. Eğer ilkelerimize uygun bir ittifak ortağı imkanı varsa bu ittifakın içerisinde yer alabiliriz. An itibarıyla herhangi ittifaka verilmiş sözümüz, alınmış kararımız yoktur.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı