HÜDA PAR'dan 'denk bütçe' çıkışı: Anayasal zorunluluk olmalı

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Bursa'da katıldığı canlı yayında partisinin ittifaklara bakışını ve Türkiye ekonomisi üzerinde değerlendirmelerde bulundu.

SİYASET 18.09.2021, 11:25
11
HÜDA PAR'dan 'denk bütçe' çıkışı: Anayasal zorunluluk olmalı
HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Bursa ON TV’nin canlı yayın konuğu oldu.  moderatörün sorularını cevaplandırdı. Müslüman memleketinde siyaset yaptıklarını bu yüzden HÜDA PAR olarak ölçülerinin İslam olduğunu söyleyen Yapıcıoğlu, “HÜDA PAR, siyasetimizde İslam’ın belirlediği meşru daire içerisinde olacaktır diye açıktan söyleyen ve bu doğrultuda siyaset yapan siyaset partidir. Adaleti en fazla önceleyen hemen hemen her konunun aslında adalet sorunundan kaynaklandığını ve bütün sorunlarımızın kaynağı olduğunu, ‘Önce İnsan Öncelik Adalet’ diyen ‘Dürüst Siyaset ve Gerçek Adalet’ sloganıyla yola çıkan bir siyasi partidir.” dedi.

Önümüzdeki seçimlerde bir ittifak söz konusu mu? sorusuna cevap veren Yapıcıoğlu şöyle konuştu:

Türkiye ekonomisine ilişkin de konuşan Zekeriya Yapıcıoğlu, şunları kaydetti:
“Şimdi bu faizci kapitalist sistem devam ettiği müddetçe bizler para babalarına bir miktar para göndermek zorundayız. Hatta ben birkaç gündür şunu söylüyorum. Türkiye’deki vergi sistemi öyle bir vergi sistemi ki sadece karnını doyurabilecek kadar dilenene ondan sonra da aldığı parayla aldığı sadakalarla gidip karnını doyurabilecek insanlar bile vergi veriyor bu memlekette. 
Hükümet topladığı vergilerin çok önemli bir kısmını dışardan aldığı borçları faiziyle ödemektedir. Dolayısıyla vatandaş vergi verirken aynı zamanda o küresel para babalarının borç olarak verdiği paraların faizlerini de ödemektedir o dilenci. Şimdi nerede kaldı asgari ücretli. Asgari ücretliden de birden fazla vergi alıyor. Nasıl birden fazla vergi alınıyor. Asgari ücretli parayı kazanırken bir vergi veriyor. Gelir vergisi. Harcarken bir daha veriyor. Ama sorarsanız vergi kanununa bakarsanız kâğıt üzerinde az kazanan az çok kazanana çok vergi veriyor.

Çiftçinin girdi maliyetleri gübre fiyatları ilaç fiyatları bu kadar yükselmişken bazı kalemlerde yüzde 150’lik artış varken siz bir de dışarıdan ucuz fiyatlarla devletinden sübvansiyon almış çiftçilerin ucuz ürünlerini buraya getirip kendi çiftçinizi o ucuz mallarla rekabet edemediği için çiftçilik yapmaktan vazgeçirirseniz 5 sene sonra sizin haliniz ağlanacak hale gelir. Gerçekten acınacak hale düşersiniz birileri sizi açlıkla terbiye etmeye çalışır. Bunu yapmayın diye hükümete sesleniyoruz, sesimizi duyurabildiğimizden emin değiliz.

Biz iktidara gelirsek asgari ücretliden asla vergi alınmayacak. Biz iktidara gelirsek temel tüketim maddelerinden gıda maddelerinden vergi alınmayacak. Biz iktidara gelirsek ihtiyaç sahibi ailelere belli bir miktar elektrik, gaz ve su ücretsiz olacak. Biz iktidara gelirsek bütçeler denk olacak. Borçlar bitecek. Bir belediyemiz var. Bizim o belediyemiz seçildikten bu yana ki 2019’dan bu yana. 2,5 yıl bir zaman geçti. Bugüne kadar tek kuruş borç almamıştır. İller Bankası’ndan oraya giden ödenekten daha önceki yönetimlerin aldığı borçlar kesilmektedir. Buna rağmen borç almıyor. Biz hükümet olursak Allah’ın izniyle biz borç ta almayacağız. Çünkü borç almak faiz sarmalın içine girmek o girdabın içerisine girip boğulmak demektir. Denk bütçe anayasal bir zorunluluk olmalıdır diye bütün partilere de çağrıda bulunuyoruz.”
“An itibari ile yok. Bu olmayacağı anlamına da gelmez. Özellikle şu anda mevcut kanunlar çerçevesinde siyasi partiler bu anlamda ittifaka zorlanıyorlar. Belki siyasi partilerin sayısının son dönemde artmasının sebeplerinden bir tanesi o da olabilir. Bundan dolayı mevcut partilerin herhangi birisinde kendisini temsil edilmediğini düşünen birileri bizim bazı farklılıklarımız var. Biz ayrı bir siyasi yapılanmasının içerisine girebiliriz diyebilirler. Bu doğaldır. Bu sistem aslında bir yönüyle iktidara gelebilmek için yüzde 50’den fazlasını almayı gerektiriyor. Ama öte taraftan çok az oy desteği alabilecek olan partilerin oylarının kıymete binmesi anlamına geliyor. Ne demek istiyorum, yani öyle bir sistem ki hem cumhurbaşkanlığı seçiminde hem de seçim barajı dolayısıyla meclis seçimlerinde bir anlamda partiler bir ittifak yapmaya adeta icbar ediliyor. Sistem buna zorluyor. Fakat sistem buna zorluyor diye ne pahasına olursa olsun ittifak içerisinde yer alacağız demiyoruz. Nitekim 2018 seçimlerinden önce de aynı sistem vardı. Fakat biz iki ittifaktan herhangi birinde yer almadık. Müstakil olarak kendi logomuzla, kendi adaylarımızla iki ilde bağımsız adayları desteklemek suretiyle, diğer 79 ilin tamamında tam listeyle adaylarımızı belirlemek suretiyle seçimlere katıldık. Herhangi bir ittifakta yer almadık. İlkelerimize uygun bir ittifak teklifi gelirse elbette oturur konuşuruz, anlaşırsak ittifak içerisinde yer alırız. Şu anda kaç tane ittifakın olabileceği belli değil. İttifakta ilkelerden bahsediyoruz. İttifak ilkeler üzerinde yapılır. Şu veya bu partiyle değil. O nedenle müsaade ederseniz ben herhangi bir isim belirtmeyeyim. Herhangi bir ittifaka şu anda angaje olma durumumuz yok.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı