Hüseyin Baş, Nebati'yi kızdıracak: Yemin ediyorum imtihana sok DD alır

BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş katıldığı programda Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'ye yüklendi. Baş, "Şunları Ekonomiye Giriş dersinden imtihana sokun DD alırlarsa hiçbir şey bilmiyorum." dedi.

GÜNDEM 23.05.2022, 17:15
3
Hüseyin Baş, Nebati'yi kızdıracak: Yemin ediyorum imtihana sok DD alır
Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) tarafından başlatılan “Mevzu Ekonomi: Çözüm Milli Ekonomi Modeli” toplantılarının ikincisi dün Ankara’da yapıldı. Toplantının kapanışında konuşan BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş, “Türkiye turistine, yatırımcısına, sığınmacısına çok ucuz. Patır patır ev satın alıyorlar, patır patır toprak satın alıyorlar. Çarşıları, pazarları, AVM’leri bunlar dolduruyorlar ama biz uzaktan seyrediyoruz, çünkü bizim paramız yok. Bizim paralarımız yerin altındaki madende, bizim paralarımız Cumhuriyeti kuran Atatürk'ün bize emanet ettiği işletmelerde, fabrikalarda, bizim paramız sizin çalışıp ürettiğiniz alın terinizde, bizim paramız yabancılarla veya yabancılarla iş tutup ortaklık yapmış iç müstevlilerle birlikte buhar olup uçuyor” diye konuştu.
Hüseyin Baş şunları söyledi:
“Bütün dünya, 'Gıda krizi geliyor' diye konuşuyor.  Nedir bu gıda krizi? Bu gıda krizi çiftçinin ihtiyacı olan parayı çiftçiye vermemektir. Bu parayı alamayan çiftçinin yeterli üretim yapamamasıdır. Kriz dediğin budur. Verirsin parayı çiftçiye kriz çözülür. Twitte bunu yazdım bir tane gencimiz altına, 'Biz çiftçiye niye para veriyoruz' diye cevap vermiş.  Ben de, 'Sen verme git domatesi 40 liraya, biberi 60 liraya al. Madem vermek istemiyorsun o zaman buna katlan’ dedim. Biz çiftçiyi desteklersek, esnafı desteklersek, işçiyi desteklersek bu ekonominin çarkı rahat bir şekilde dönecektir. Bakın çok basit bir örnek vereyim; 5 kişi düşünün, yan yana dursunlar ve birbirlerine 200'er lira borcu olsun, buna da piyasa diyelim. 5 kişilik piyasanın toplam borcu bin liradır.  Peki son halkaya bir tane 200 lira verelim ve para elden ele geçsin. Şimdi piyasanın ne kadar borcu kaldı? Sıfır lira. Kaç parayla çözdüm bu işi 200 lirayla. Yani sen piyasaya gerekli parayı verirsen bu piyasada ne borç kalır, ne zorluk kalır, ne üretimsizlik kalır.
Neymiş efendim bir tüketim çılgınlığı varmış. Adam ‘şeker almayın, marketler dayanamayıp şekerin fiyatını düşürecek’ diyor. Kardeşim öyle olmayacak, biz şeker almayınca marketçi dayanamayıp batacak. Bunu anlayamıyor ve biz çok şeker aldığımız için market fiyatları yükseltiyor zannediyor. Maliye Bakanımız da buna 'evet, böyledir' diyor. Herhalde gözlerin önündeki ışık görmeyi engelliyor! Böyle bir mantık olabilir mi? Bakın yemin ediyorum, şunları Ekonomiye Giriş dersinden imtihana sokun DD alırlarsa hiçbir şey bilmiyorum. Geçtim Milli Ekonomi Modeli'ni, anlattıkları liberal kapitalist modeli de bilmiyorlar.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı