Huzurevinden ilginç ilan: 'Yaşlılara eşlik etmesi için bebek arıyoruz'

Japonya'nın güneyindeki bir huzurevi, yaşlı sakinlerine eşlik etmeleri için bebekleri "işe alıyor." Kitakyuşu'daki tesis, 4 yaşından küçük çocukları ve vasilerinin kendileriyle çalışmasını istiyor.

GÜNDEM 30.08.2022, 18:10
3
Huzurevinden ilginç ilan: 'Yaşlılara eşlik etmesi için bebek arıyoruz'
Japonya'da imzalanan sözleşmeye göre çocuklar, "canları en zaman isterse" işe gelebiliyor. Söz konusu sözleşmede "aç hissettiklerinde, uykulu olduklarında veya ruh hallerine göre" ara vermelerine izin veriliyor. Maaş olarak çocuk bezi ve bebek maması veriliyor.
Bebeklerin tek görevi, vasileri eşliğinde huzurevinde dolaşıp çoğu 80'li yaşlarında olan 100'ü aşkın kişiyi mutlu etmek.
Huzurevi müdürü Kimie Gondo, şimdiye kadar 30'dan fazla bebekle anlaştıklarını söyledi:
Bebeklerin sadece görülmesi bile huzurevi sakinlerimizi gülümsetiyor."Çocuklar her zaman anneleriyle. Sanki bir parkta yürüyüşe çıkmışlar gibi" diyen Gondo, projenin sonuçlarını beğendiklerini belirtti:
Bazı çocuklar. sakinlerimizle çok iyi anlaşıyor. Gerçek nine, dede ve torun gibiler.AFP'nin aktardığına göre de tesiste kalan bir sakin, "Bebekler çok tatlı. Bana ebeveynlik yaptığım zamanları hatırlatıyorlar" ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı