IBAN istemek acziyetin ifadesi

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, önceki akşam Habertürk TV’de katıldığı bir programda, önemli açıklamalarda bulundu.

GÜNDEM 01.08.2021, 04:35
9
IBAN istemek acziyetin ifadesi
İktidarın orman yangınları için vatandaşlardan para istemesine tepki gösteren Karamollaoğlu, “İstanbul Kanalı’na milyarları tahsis etmekte tereddüt etmeyeceksiniz ama yangın için IBAN numarası vereceksiniz. Bu, acziyetin ifadesidir” açıklamasında bulundu.

Ekonomi için üç şey önemli” diyen Karamollaoğlu, “Yolsuzluk, israf ve rüşvet! Yolsuzluk ortadan kalkacak. Milyarlarca dolarlık israf var. Şimdi Kıbrıs’a külliye sözü verildi. Kime fayda sağlıyor bu? Bir de rüşvet. Bu üç unsur ortadan kalkacak. Türkiye’de, bu üç kademede dönen para benim kanaatim 200 milyar liranın altında değil. Gün başına 700 milyon lira düşer” açıklamasında bulundu.

VatandaŞ, devletten yardım istiyor, geçinemiyorum diyor. Şimdi deniyor ki, ‘IBAN numarası verelim, bize yardım edin.’ Bizim milletimiz hakikaten cömerttir. Ama el insaf, devletin çıkıp da ‘yardıma muhtacız, şu yangınları söndürelim’ diyorsa o muktedir değildir. Ellerindeki imkanları doğru yerde kullanmıyorlar. İstanbul Kanalı’na milyarları tahsis etmekte tereddüt etmeyeceksiniz ama yangın için IBAN numarası vereceksiniz. Bu acziyetin ifadesidir.

*Düzensiz mülteciler konusuna da değinen Karamollaoğlu, “Bu problem başımıza nasıl geldi? Eğer Suriye’ye ‘Cuma namazını Şam’da kılarız’ mantığı ile müdahale edilmeseydi, bu durumla karşı karşıya kalınmazdı. Suriye kan gölüne dönünce mecburen kabul etmek zorunda kaldık. Madem ki geldiler, biz şimdi bunlara ‘ne haliniz varsa görün, gidin’ diyemeyiz. Gelenler, kendi memleketlerinde huzurlu bir ortamın olacağına inanırsa çoğu döner. Şartları öyle hazırlayalım ki, Suriyeliler kendi istekleri ile gitsin, biz de destek verelim. Türkiye’nin mutlaka Suriye ile irtibat kurması lazım” açıklamasında bulundu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı