İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu: Bunlar alışılacak olaylar değil

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, belediyeye yönelik yürütülen “terör soruşturması” ile ilgili bir basın açıklaması düzenledi.

GÜNDEM 05.01.2023, 04:35 05.01.2023, 11:29
1
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu: Bunlar alışılacak olaylar değil

Saraçhane’deki belediye binasında gerçekleşen basın açıklamasında konuşan Ekrem İmamoğlu, “Kendileri de hukuksuzluktan mağdur edilmiş olmalarına rağmen, millet iradesini ayaklar altına alan kaba bir zihniyet var karşımızda. Adalet ve İçişleri Bakanlığı koltuğunda oturanların skandal icraatları… Bunlar alışılacak olaylar değil” dedi.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi ( İBB) Başkanlığı’na yönelik “terör soruşturması” hakkında bir basın açıklaması daha geldi. Saraçhane’deki belediye binasında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından yapılan basın açıklamasına birçok medya mensubu ve siyasetçi katıldı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun geçtiğimiz gün kamuoyuyla paylaştığı belgelere yalanlama getiren Ekrem İmamoğlu, İBB’ye yönelik yürütülen terör soruşturmasındaki iddialara cevap verdi. Gazetecilerin de sorularını cevaplayan İmamoğlu, yaklaşan seçimleri işaret ederek, “Milyonlarca oy farkı yediğinizde gök kubbenin nasıl yıkıldığını anlayacaksınız” dedi.

İBB çalışanları üzerinden başlatılan terör soruşturmasındaki iddiaları yalanlayan İBB Başkanı İmamoğlu, "Biz asla ılık su demokratı olmadık, olmayacağız. Eğer gerekenleri yapmazsam, milletim yüzüme zaten bakmasın. İstanbul'un iradesinin aksine gayrimeşru, gayriahlaki ve antidemokratik müdahaleler bir takvim ve disiplin içerisinde üzerimize uygulanıyor. Kendileri de hukuksuzluktan mağdur edilmiş olmalarına rağmen, millet iradesini ayaklar altına alan kaba bir zihniyet var karşımızda. Adalet ve İçişleri Bakanlığı koltuğunda oturanların skandal icraatları… Bunlar alışılacak olaylar değil” ifadelerini kullandı.

AK Partili belediyelere gönderilen “işten çıkarma” konulu belgeyi paylaşan Ekrem İmamoğlu, “Bu belediyelerde çalışan personeller kamudan men edildiyse, bunun nedeniyle ilgili bilgilendirme açıklamasını derhal milletimize yapar mısınız? Bu AKP'li başkanlar için de bana uyguladığınız hukuku uyguladınız mı? AKP’li belediye başkanı arkadaşlarım, bunları açıkladığım için kusura bakmasınlar. Hangi partiye gönül verdiyse versin, bütün hemşerilerime yalan ifadelerini sunmayı bir borç biliyorum” diyerek Süleyman Soylu’nun çelişkili ifadelerini basın mensuplarıyla paylaştı.

İBB’nin geçmiş dönemlerini de hatırlatan İmamoğlu, “Bakan diyor ki 'Mevlüt Uysal'ın işe aldığı 191, Yerlikaya'nın işe aldığı 51 kişiyi inceledik. Ancak İmamoğlu'nun işe aldığı kişiler kamuda görev almamalıydı' diyor. Arşiv araştırmasının serbest olduğu dönemde işe alanın 4 bin 116 kişiden 1.800'ü için güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması istenmemesini nereye koyacaksınız? Ben suçlu, Uysal ve Yerlikaya temiz... Uysal döneminde işe alınan ve sabıka kayıtlarında 'silahlı terör örgütü üyeliği' ve 'yöneticiliği' yazan iki kişi de işe girmiş. Ama bakarsanız ben suçluyum, Sayın Uysal temiz” şeklinde kullandı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı