iBB, Rumelihisarı-aşiyan füniküler hattını hizmete açtı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), ‘150 Günde 150 Proje’ maratonunun 100’üncü gününde, Rumelihisarı-Aşiyan Füniküler Hattı’nı hizmete açtı.

EKONOMİ 28.10.2022, 17:10
5
iBB, Rumelihisarı-aşiyan füniküler hattını hizmete açtı
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), ‘150 Günde 150 Proje’ maratonunun 100’üncü gününde, Rumelihisarı-Aşiyan Füniküler Hattı’nı hizmete alarak 101’inci açılışını yaptı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bütçesinin yüzde 50’si harcanmış ancak inşaatı yüzde 26 seviyesinde durmuş vaziyette bu hattı devraldıklarını belirtti. İmamoğlu, “Çünkü finansı planlanmadan ihale yapılmıştı. Ayrıca ihale sürecinde de bazı önemli hatalar mevcuttu. Biz, göreve gelir gelmez, derhal öz kaynak, bütçe planlamasını yaptık. Ve çok şükür, bugüne geldik. Bütün bu işler, bütün bu projeler sizin paranızla, yani bu şehirde yaşayan her bir vatandaşın parasıyla yapılıyor. Projelerin tek bir sahibi var. Millet. Gelip geçici yöneticiler ister seçilmiş ister atanmış yöneticiler, projeleri sahiplenemezler. Bu projeler, kimsenin babasının malı değil.” dedi.
İBB, “150 Günde 150 Proje” maratonunun 100’üncü gününde, 101’inci açılışını gerçekleştirdi. Rumelihisarı-Aşiyan Füniküler Hattı; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile eski İBB Başkanları Nurettin Sözen, Ali Müfit Gürtuna ve bir grup Boğaziçi Üniversitesi öğrencisinin katıldığı açılış töreninin ardından hizmete girdi. Hatla birlikte, yenilenen Aşiyan Parkı da vatandaşların kullanımına açıldı.
Her iki hizmet için düzenlenen açılış töreninde konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Hattın yapım sürecinde yaşananlar, bizden önceki 25 yıl boyunca İstanbul’da yürütülen metro çalışmalarının çarpıcı bir özeti gibidir.” dedi.
Konuşmaların ardından Kılıçdaroğlu, Adıgüzel, Kaftancıoğlu, İmamoğlu, Sözen, Gürtuna, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel ve Şişli Belediye Başkanı Muammer Yüksel tarafından kesilen kurdele ile Rumelihisarı-Aşiyan Füniküler Hattı, resmen hizmete girmiş oldu.
İBB’nin 2 yıl gibi bir sürede bitirdiği Rumelihisarı-Aşiyan Füniküler Hattı, yaklaşık 250 milyon liraya mal oldu. Saatte yaklaşık 3 bin yolcuya hizmet verecek hat, 2 duraktan oluşuyor. Toplam seyahat süresi 2,5 dakika olan hattın uzunluğu ise, 0,8 kilometre. İnternet ve telefon erişimine açık olacak hat, (M6) Levent-Hisarüstü Metro Hattı ile Rumelihisarüstü İstasyonu ve Şehir Hatları (Anadolu Hisarı, Küçüksu ve Üsküdari İskeleleri) ile Aşiyan İstasyonu’nda entegre olacak. Bu sayede kıta geçişleri açısından bir alternatif oluşturacak.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı