Son Dakika

İBB'den Başakşehir'de dev altyapı yatırımı

“300 Günde 300 Proje" sloganıyla başladığı çalışmalara hızla devam eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), dün Başakşehir'de önemli altyapı yatırımlarının açılışlarını yaptı.

GÜNDEM 19.03.2023, 04:35
1
İBB'den Başakşehir'de dev altyapı yatırımı
İBB iştiraki İSKİ'nin çalışmaları kapsamında gerçekleştirilen "Başakşehir Atık Su, Yağmur Suyu ve İçme Suyu Açılış Töreni"ne katılan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "İBB olarak 2022 yatırım projelerinin bütçesine 2023'te yüzde 100 artırdık. İBB'nin bütçesinin yarısını yatırımlara ayırdık. İBB yatırımları artık şeffaf, akılcı ve yenilikçidir. İşte bugün Başakşehir'de açılışını yaptığını altyapı yatırımı da bunu ortaya koyuyor" dedi.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), "300 Günde 300 Proje" sloganıyla başladığı çalışmalara hızla devam ediyor. Proje kapsamında İBB iştiraki İSKİ, dün "Başakşehir Atık Su, Yağmur Suyu ve İçme Suyu Açılış Töreni" gerçekleştirildi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da katıldığı açılış töreninde altyapı yatırımlarının önemine dikkat çekildi. 560 milyon TL'lik atık su, yağmur suyu ve içme suyu yatırımlarının yapıldığı Başakşehir'de İSKİ'nin 300 milyon TL’yi bulan altyapı çalışmaları devam ediyor. Programda konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, güçlü, liyakatli ve demokrat yerel yönetim anlayışına vurgu yaptı.

Göreve başladıkları günden itibaren tüm İstanbul'a eşit hizmet sunduklarını belirten İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "İddia ediyorum, İBB tarihinde bu kadar kısa sürede var olan projeleri bitiren ve yeni güçlü projeleri ortaya koyan bir yönetim olmadı. İBB olarak 2022 yatırım projelerinin bütçesine 2023'te yüzde 100 artırdık. İBB'nin bütçesinin yarsını yatırımlara ayırdık. İBB yatırımları artık şeffaf, akılcı ve yenilikçidir. İşte bugün Başakşehir'de toplam 860 milyon TL'lik altyapı yatırımı da bunu ortaya koyuyor. İBB olarak altyapı ve su baskınlarına karşı 10 milyar TL'lik bir bütçe ortaya koyduk" ifadelerini kullandı.

Yerel yönetimlerin önemine dikkat çeken Ekrem İmamoğlu, "Başakşehir, İstanbul'un büyüyen, önemli ilçelerinden. İlçe belediyeleri hangi partiden olursa olsun, onların yatırımlarının önünü açacağız. Bakın Türkiye bütçesinde yerel yönetimlere ayrılan pay yüzde 6. 14 Mayıs'tan sonra biz yerel yönetimleri güçlendireceğiz. Bakın depremlerden sonra yerel yönetimlerin sağlıklı ve akılcı yatırımlar yapmasının önemini anladık. Biz vatandaşa karşı değil, sorunlara karşı güçlü bir yönetim kurmalıyız. İstikrarlı yatırım yapan, adil ve liyakatli bir ülke kurmamız gerek. Bugün gerçekleştirdiğimiz İSKİ açılışlarının ne kadar zor şartlarda yapıldığını biliyoruz. Ama biz 16 milyon İstanbulluya mahcup olmayacağız" şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı