Son Dakika

İbrahim Kahveci, Erdoğan'a adres gösterdi: İmamoğlu ve Yavaş çözer

Ekonomi yazarı İbrahim Kahveci, Erdoğan'a enflasyon sorununda adres gösterdi. Kahveci, "Enflasyonu İmamoğlu ve Yavaş çözer" diye yazdı.

EKONOMİ 14.09.2021, 08:30
11
İbrahim Kahveci, Erdoğan'a adres gösterdi: İmamoğlu ve Yavaş çözer
Ekonomi yazarı İbrahim Kahveci, gıda enflasyonunda yaşanan artışları ve vatandaşın buna bağlı olarak geçim sorununu yerel yönetimlerin çözebileceğini söyledi. Kahveci, yazısında İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanları Ekrem İmamoğlu ile Mansur Yavaş'ı adres gösterdi.
Karar gazetesindeki bugünkü köşe yazısında Kahveci, "Bu işi Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile çözemeyiz. Bu kesinlikle belli oldu" dedi.
"Evet, bu işi 2014 yılından beri yok "Gıda Komitesi" yok başka kurul vs ile Ankara çözemeyeceğini gösterdi" diyen Kahveci, şunları yazdı:

"Bu program elbette burada kısaca yazdığımız gibi basit bir iş değildir. Ama ana fikri vermek açısından yıllardır yazdığım düşüncenin sadece kısa bir tekrarıdır" diyen Kahveci, şu görüşlerini dile getirdi:

"O zaman geriye ne kalıyor? Hatırlarsanız İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bir dönem TANSAŞ adından bir market zinciri vardı. Ama durun, hemen belediyelerin zincir market açmasını çözüm olarak öne sürmeyeceğiz. Mesele şu: Tarlada çiftçinin süründüğü ve tarlada para etmeyen ürünü yerel yönetimler işbirliği yaparak çözebilir. Bu düşüncemi yıllardır bu köşede yazıyorum zaten. Yeni bir şey değil.
Üretici yörelerdeki belediyeler, tüketici yörelerdeki belediyeler ile işbirliğine gidebilir. Bir program dahilinde tarladan rafa daha uygun fiyata ürün tedariki sağlanabilir. Bu program sadece regülatör, yani düzenleyici satış amacı içermelidir. Örneğin İstanbul’da iki yakaya ikişer tane sadece piyasayı disipline edici bir program uygulanabilir."
"Ürün bizde bedava ama yine aynı ürün bizde ateş pahası. O zaman neden bu piyasanın sorununu çözemiyoruz? İstanbul benzeri Ankara da bir veya iki temel üreticiden-tüketiciye satış noktası ile bu işi çözebilir. Bugün Türkiye’de hem üretici perişan hem de tüketici. Varlık bizde ama yokluk da bizde. O zaman ne duruyoruz ki... Aslında çözüm de elimizde... Hadi çözelim şu pahalılık sorununu."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı