İbrahim Kahveci sordu: Sürat Kargo neden alelacele satıldı?

İbrahim Kahveci, TMSF'nin satışa çıkardığı ve 13 günde satılan Sürat Kargo'nun yangından mal kaçırır gibi" satıldığına dikkat çekti.

EKONOMİ 30.07.2021, 14:05
10
İbrahim Kahveci sordu: Sürat Kargo neden alelacele satıldı?
TMSF'nin satışa çıkardığı ve 13 günde satılan Sürat Kargo ile ilgili bir yazı kaleme alan Karar yazarı İbrahim Kahveci, bu satışın neden bu kadar hızlı gerçekleştiğini sorguladı.
7 bin çalışanı olan ve koronavirüs pandemisi sırasında değeri katlanan Sürat Kargo'nun "yangından mal kaçırır gibi" satıldığına dikkat çeken Kahveci, 16 yatırımcının satış konusunda şartname aldığını ifade ederek şöyle devam etti:

TMSF'nin geçen ay 15,8 milyon lira muhammen bedel ile satışa çıkardığı bir şirketin bile satılmadan Sürat Kargo'nun satışının yapılmasının dikkat çekici olduğunu aktaran İbrahim Kahveci, ihaleyi kimlerin aldığını ve TEKEL'in satışına benzer bir olayın yaşanıp yaşanmayacağını sorarak şu ifadeleri kullandı:

"TMSF bir ay önce satışa çıkarttığı Sürat Kargonun satışının gerçekleştiğini açıkladı. 16 yatırımcı şartname almış ve 325 milyon muhammen bedelin sadece 10,5 milyon lira fazlasına, yani 335,5 milyon liraya satışın gerçekleştiğini açıkladı.
Açıklamada “tüm yatırımcıların hafta sonu ve bayram tatilleri de dahil olmak üzere 7 gün 24 saat inceleme yapabilmeleri esasına dayalı olarak” satışın yapıldığı belirtiliyor. Bu sayede şartname alanlardan 11 yatırımcının tatil ve saat gözetmeden yönelttiği tüm sorulara cevap verilmiş."
"İnsanın aklına TEKEL alkollü kısım satışı geliyor.
Hani bizim 200 küsur milyon dolara özelleştirip sonra bizden alanların bunu 2 milyar doların üzerine satmaları gibi.
Sizce benzer hikayeler buralarda da dönebilir mi?
Film yeniden vizyona girebilir mi?
Evet, belki de film vizyondan hiç kalmadı. Sıkıca takip edip filmin sonunu da öğrenmeye çalışacağız."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı