İbrahim Kahveci yeni modeli açıkladı: Ucuz Türkiye modeli

İbrahim Kahveci asgari ücrete yapılan zamma rağmen hâlâ açlık sınırının gerisinde kaldığını belirterek "Çünkü yeni modelimiz ucuz işçilik üzerine kurulu Ucuz Türkiye modeli" dedi. 

EKONOMİ 04.07.2022, 13:40
İbrahim Kahveci yeni modeli açıkladı: Ucuz Türkiye modeli
Türkiye ekonomisinin 1990'lı yıllardan çok daha kötü olduğuna değinen ekonomi yazarı İbrahim Kahveci, "Asgari ücrete yılbaşındaki yüzde 50 ve şimdi yapılan yüzde 30 zamla toplamda yüzde 95 zam yapılmış oldu. Bu zam henüz ortalama ücrete yansımadı ama gıda enflasyonu çoktan yüzde 100’e ulaştı bile. Hatta açlık sınırı artışı bile şimdiden yüzde 123,1’e geldi. Kısaca ücretler hâlâ çok geride ve geriden gelmeye de devam edecek. Çünkü yeni modelimiz ucuz işçilik üzerine kurulu UCUZ TÜRKİYE MODELİ" dedi. 
İbrahim Kahveci, bugün Karar gazetesinde yayımlanan 'Algı düzeyi ücret düzeyini belirler' başlıklı yazısında Türk ekonomisinin durumunu 90'lı yıllarla da kıyaslayarak şöyle özetledi:

"Türkiye öyle bir ekonomik model yaşıyor ki felaket ötesi bir şey. 90’larda işsizlik tek haneydi ve ücret düzeyi daha yüksekti. Enflasyon da bu derece yüksek değildi.
Şimdi enflasyon 3 hane sınırında (Hatta yıllıkta geçti bile) İşsizlik ise iki haneden bir türlü aşağı düşmüyor. Ve asıl önemlisi... Ücretler seviyesi çok geriledi.
Türkiye’miz 90’lardan çok daha beter bir ekonomik tablo yaşarken ülkenin uçtuğunu, dünyanın bizi kıskanıp gıpta ile baktığını söyleyenler de var. Söylemek mesele değil de asıl bu söylenenlere hiçbir veriye bakmadan inanmak asıl meseledir. O nedenle tekrar ediyorum: Algı düzeyin ne ise ücret düzeyin de o seviyede olur."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı