İbrahim Kalın: Putin yarı şaka yarı ciddi, 'Biz de almak isteriz' dedi

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Rusya'nın Türkiye'ye ortak SİHA anlaşması teklifi oldu mu?" sorusuna yanıt verdi.

DÜNYA 01.08.2022, 13:40
1
İbrahim Kalın: Putin yarı şaka yarı ciddi, 'Biz de almak isteriz' dedi
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Kanal7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet'in sunduğu Başkent Kulisi programında gündemi değerlendirdi.
Kalın, " Rusya'nın Türkiye'ye ortak SİHA anlaşması teklifi oldu mu?" sorusuna, "Yarı şaka yarı ciddi Sayın Putin, ' Ukrayna'ya SİHA veriyorsunuz, bize de versenize, biz de almak isteriz' dedi. Cumhurbaşkanımız da tebessüm etti" diye yanıt verdi.
Cuma günü Soçi'de gerçekleşecek Erdoğan-Putin zirvesine de değinen Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Rusya'nın Türkiye'ye ortak SİHA anlaşması teklifi oldu mu?" sorusuna da yanıt verdi.
Kalın, "Yarı şaka yarı ciddi Sayın Putin, 'Ukrayna'ya SİHA veriyorsunuz, bize de versenize, biz de almak isteriz' dedi. Cumhurbaşkanımız da tebessüm etti. Konuşabiliriz gibisinden. Taahhüt söz konusu değil. Sayın Putin de tavrımızın farkında. Ukrayna'nın nefsi müdafaa hakkını tanıyoruz. Ama bunu biz savaşı tahrik etmek için değil, bir an önce sonlandırmak için yapıyoruz" diye konuştu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı