İbrahim Kiras: Altılı Masa’nın tek rakibi kendisi

Karar Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Kiras, bugün kaleme aldığı yazısına "Altılı Masa’nın tek rakibi Altılı Masa" başlığını attı.

GÜNDEM 12.01.2023, 10:00
İbrahim Kiras: Altılı Masa’nın tek rakibi kendisi
Karar Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Kiras,  " Altılı Masa’nın tek rakibi Altılı Masa" başlıklı yazısında muhalefetin kendi içindeki tartışmaları ve anlaşmazlıkları bitirmesi gerektiğini belirterek "Masa’nın birliğini sürdürebilmesini ve seçime ortak adayla girebilmesini tehlike altında gören ve bu yüzden telaş ve endişe içinde olan kesimler var." dedi.
Kiras söz konusu yazısında bunlardan dolayı endişe duyulmasının normal olduğunu belirterek "Ne de olsa her biri farklı çizgilerden gelen altı farklı partinin birlikteliği söz konusu burada. Aynı partinin içinde bile birbiriyle çatışan değişik görüşler, anlaşmazlıklar ve hatta siyasi rekabete dayalı çekişmeler bu dünyada hiç görülmeyen şeyler değil. Bu iş siyasetin doğasında var" ifadelerini kullandı.
Kiras söz konusu yazısına şu ifadeler ile devam etti:

"Cumhurbaşkanı adayının belirlenmesi başta olmak üzere birçok hususta altı parti arasında da bazı anlaşmazlık ve çekişmelerin olması doğaldır. Önemli olan bu anlaşmazlıkların -masanın varlık sebebi olan ortak amaçlar adına- diyalog yoluyla çözülmesine çalışmaktır. Liderlerin kamuoyuna yansıyan uyumuna rağmen partilerin tabanında veya taraftar çevrelerinde işi kavgaya vardıran çekişme görüntüleri her şeyden daha tehlikeli. Belirlenecek ortak adayın kim olacağından bile daha önemli bu problem" 

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı