İbrahim Uslu açıkladı: AKP 'dip seviye'yi gördü! Oyları eridi

Seçim anketleri ile ilgili açıklamada bulunan Kamuoyu Araştırmacısı Dr. İbrahim Uslu, AKP'nin 'dip seviye'yi gördüğünü ve oy kaybının sürdüğünü belirtti.

GÜNDEM 07.01.2022, 09:05
22
İbrahim Uslu açıkladı: AKP 'dip seviye'yi gördü! Oyları eridi
Seçim anketleri, AKP ile MHP'nin oluşturduğu Cumhur İttifakı'nın oy oranlarının eridiğini, buna karşılık muhalefetin ise giderek güçlendiğini gösteriyor. Kamuoyu Araştırmacısı/Siyasal İletişim Uzmanı Dr. İbrahim Uslu, katıldığı Youtube programında yaptığı açıklamalarında AKP'deki oy kaybının sürdüğünü belirtti.

Uslu, AKP'nin oy oranının yüzde 30-32 bandında olduğunu belirtti ve bu tabloyu 'dip seviye' olarak tanımladı. AKP'nin 2015 seçimlerinde yüzde 50 oranında oy aldığını ifade eden Uslu, iktidar partisinin o tarihten bu yana bir düşüş trendi içinde olduğunu kaydetti.
AKP'nin oy oranının yerel seçimlerde yaklaşık yüzde 38'lere dültüğü ve o tarihten sonra da oy kayıplarının devam ettiğini belirten Uslu, "Pandemi ile biraz yükseldi. O dönemde vatandaşlar devlete muhtaç hale gelmişti. Ancak süreç uzadıkça ve ekonomi bozuldukça tepkiler yavaş yavaş gelmeye başladı. Önce AK Parti kendi taban puanı olan yüzde 34'ün altına indi." dedi.
"Ağustostan bu yana yaşanan dalgalanmaların yanı sıra, Sedat Peker'in açıklamaları, yangınlar, ekonomik yangınlar, AKP'nin oy oranının yüzde 30-32 seviyesine kadar inmesine neden oldu" açıklamasında bulunan Uslu, "Bu AKP açısından tarihi dip seviye demek." değerlendirmesinde bulundu.

"MHP, yüzde 7-9 aralığında sallanıyor" diye açıklamada bulunan İbrahim Uslu konuşmasına şöyle devam etti:

"MHP son seçimlerde yüzde 11 oy almıştı. Bu seviyenin altında şu an. Yine de oy kayıplarından AKP kadar etkilenmiyor.
Cumhur İttifakı'nın oy oranı toplamda yüzde 40'lar bandında. Üstünü gören kimse yok. Biraz altı hatta. İktidara yakın araştırma şirketleri, yüzde 40'lardan yukarıda olduğunu söylüyor ancak güvenilir araştırma kuruluşları bu bulguyu teyit etmiyor.
Cumhur İttifakı yüzde 40 olunca, muhalefet yüzde 60. Ancak bu yüzde 60 tek parça değil. Millet İttifakı da yüzde 40'ın biraz üzerinde. Son birkaç aydır. CHP yüzde 27-28 aralığına kadar yükseldi. Yüzde 14-15 de İYİ Parti olunca, 40'ın üzerinde bir oy havuzundan bahsediyoruz.
HDP yüzde 11'ler civarında."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı