İç kanama durmuyor!

Siyonist İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ülkeyi derin bir krize sürükleyen tartışmalı yargı düzenlemesini dondurduğunu açıklasa da, gösteriler ve iç kargaşa bir türlü dindirilemedi.

DÜNYA 24.04.2023, 04:35
2
İç kanama durmuyor!
Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, tartışmalı “yargı reformu” planı üzerindeki anlaşmazlığın ülkenin bugüne kadar gördüğü “en ciddi iç kriz” olduğunu söyledi.
Herzog, “Mevcut krizin (yargı reformu) devletin kuruluşundan bu yana en tehlikeli, ülke tarihindeki en ciddi kriz olduğuna inanıyorum” dedi. Herzog, yargı düzenlemesiyle ilgili krizin birçok sektörü etkilediğini belirtti. İsrailliler, Başbakan Binyamin Netanyahu hükümetinin tartışmalı yargı düzenlemesine karşı haftalardır düzenledikleri protestoları sürdürüyor. Netanyahu öncülüğündeki ırkçı koalisyon hükümetinin yargı düzenlemesine karşı her hafta Cumartesi akşamı ülke genelinde kitlesel gösteriler düzenleyen İsrailliler, protestoların 16’ncı haftasında yine meydanlara indi.
Herzog, "Mevcut krizin (yargı reformu) devletin kuruluşundan bu yana en tehlikeli, ülke tarihindeki en ciddi kriz olduğuna inanıyorum" dedi. Yargı düzenlemesiyle ilgili krizin birçok sektörü etkilediğini belirten Herzog, kendisine karşı büyük muhalefet olduğu yönündeki söylemlerin propagandadan ibaret olduğunu savundu. İstifa taleplerini "reddettiğini" vurgulayan Herzog, "Halkın her kesiminden büyük bir güven duyuyorum" diye konuştu.
İsrailliler, Başbakan Binyamin Netanyahu hükümetinin tartışmalı yargı düzenlemesine karşı haftalardır düzenledikleri protestoları sürdürüyor. Netanyahu öncülüğündeki ırkçı koalisyon hükûmetinin yargı düzenlemesine karşı her hafta Cumartesi akşamı ülke genelinde kitlesel gösteriler düzenleyen İsrailliler protestoların 16’ncı haftasında yine meydanlara indi. Başta Tel Aviv olmak üzere işgal altındaki Kudüs, Hayfa, Netanya, Birüssebi, Rehovot gibi kentlerdeki gösterilere on binlerce İsrailli katıldı. Her hafta olduğu gibi en yoğun katılımlı gösteriye ev sahipliği yapan Tel Aviv'de otuz binin üzerinde protestocu, Kaplan Caddesi'nde eylem yaptı. İsrail polisi Tel Aviv başta olmak üzere çeşitli şehirlerde bazı yolları kapattı. Başkentteki bir grup gösterici ise Tel Aviv’in Filistin topraklarında uyguladığı işgal politikalarına karşı insan hakları örgütlerince İsrail'e atfedilen ırk ayrımını protesto ederek "apartheid" kelimesinin harflerini taşıdı.
 
 

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 04:19
Güneş 05:47
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:27
Yatsı 20:49
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı