İçerdeki klikler harekete geçti: Süleyman Soylu için adaylık çalışması

AKP ve MHP içindeki kliklerin Erdoğan'ın arkasında iş çevirip Süleyman Soylu için harekete geçildiği iddiası kulislerde konuşuluyor. Emre Kongar,canlı yayında Süleyman Soylu kulisini dillendirdi.

EKONOMİ 12.10.2022, 23:25
9
İçerdeki klikler harekete geçti: Süleyman Soylu için adaylık çalışması
Gazeteci yazar Prof. Dr. Emre Kongar, TELE1 canlı yayında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında Ankara kulislerinde konuşulan çarpıcı bir iddiayı dillendirdi. Emre Kongar, AK Parti ve MHP içindeki bazı çevrelerin Erdoğan’ın yerine Süleyman Soylu’yu cumhurbaşkanlığı adaylığı için pazarladığını söyledi.
Gazeteci yazar Emre Kongar, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yla ilgili kulisi, “İki gündür aldığım izlenimlerden bomba bir haber çıkardım.” ifadeleriyle canlı yayında anlattı. Kongar, “Hem MHP hem AKP içinde bazı çevreler artık Recep Tayyip Erdoğan biraz yaşlandı, biraz işte sağlık sorunları filan var, çok da yıprandı, 20 yıllık bütün yük yani AKP’nin yapamadığı işler hep onun hanesine yazıldı. Şimdi daha genç, dinamik, pırıl pırıl bir arkadaş aday olsun diyorlar ve Süleyman Soylu pazarlanıyor Cumhurbaşkanlığı adaylığı için diye bana bir ipucu verdi.” dedi.
Emre Kongar’ın AKP ve MHP’den yeni cumhurbaşkanı adayı kulisini şu ifadelerle aktardı:
“Şimdi iki gündür aldığım izlenimlerden bir bomba haber çıkardım. Doğrusu ben hafif şeyler hissediyordum. İpuçlarını görüyordum çeşitli biçimlerde hatta haberleri de görüyordum. Fakat bu kadar net ifade edildiğini ilk defa duydum. Diyorlar ki ya hocam; bu iktidar medyası çok saptırıyor gündemi habire Kılıçdaroğlu’nun rakiplerini ortaya koyuyor. O araştırma şirketleri aracılığıyla yok Ekrem İmamoğlu imiş yok bilmem Mansur Yavaş imiş diye Kılıçdaroğlu'yla birlikte Tayyip Erdoğan'ın karşısına koyup yandaşlık yapıyorlar. Yani Kılıçdaroğlu'nun altına oyuyorlar dediler.
Çok güvendiğim bir arkadaşım sahada müthiş bir olay var dedi. Hem MHP hem AKP içinde bazı çevreler artık Recep Tayyip Erdoğan biraz yaşlandı, biraz işte sağlık sorunları filan var, çok da yıprandı, 20 yıllık bütün yük yani AKP’nin yapamadığı işler hep onun hanesine yazıldı. Şimdi daha genç, dinamik, pırıl pırıl bir arkadaş aday olsun diyorlar ve Süleyman Soylu pazarlanıyor Cumhurbaşkanlığı adaylığı için diye bana bir ipucu verdi. Onun üzerine biraz girdim baktım ne oluyor filan diye. Hakikaten çok ilginç bir biçimde böyle bir eğilimin ortaya çıkmış olduğunu gördüm. Özellikle milliyetçi akımı daha doğrusu MHP milliyetçiliğini yani demokrasiye biraz karşı olan milliyetçi akımın temsilcilerinin Süleyman Soylu’dan yana böyle bir hareket içinde olduklarını, Süleyman Soylu'nun sosyal medyada bu cumhurbaşkanlığına kurulan dezenformasyon başkanlığı filan diye cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının altında kurulan ondan çok daha önce kendi trolleri ile sosyal medyaya hakim olduğunu gördüm.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı