İçimiz yanıyor

Kundaklama şüpheleri kafaları kurcalarken, rüzgâr ve kuru sıcağın da etkisiyle büyüyen yangınlar yerleşim yerlerini de tehdit eder oldu.

GÜNDEM 30.07.2021, 04:35
37
İçimiz yanıyor
Ekipler, cansiparane mücadele verirken, vatandaşlar da canlarının yanı sıra evlerinin, bahçelerinin, hayvanlarının derdine düştü. Hem ormanlarımız hem de içimiz yandı!
Antalya’nın Manavgat ilçesinde, 4 farklı noktada başlayan ve rüzgârın da etkisiyle kısa sürede yayılan orman yangınına dün gece boyunca karadan müdahale devam etti. SAbah saatlerinde havadan da müdahale edilmeye çalışıldı.
Akseki ilçesinde ise önceki gece yarısı başlayıp, rüzgârın etkisiyle büyüyerek Manavgat ilçesine sıçrayan orman yangınına da müdahale edilmeye çalışıldı. Mersin’in Aydıncık ve Bozyazı ilçelerindeki yangınlar kontrol altına alınmaya çalışılıyorken, dün de Silifke’nin 2 farklı noktasında yangın çıktı. Yangın nedeniyle Mersin-Antalya kara yolu çift yönlü ulaşıma kapatılırken, bazı kamp alanları da tedbiren boşaltıldı. Adana’nın Kozan ilçesinde önceki gün akşam başlayan orman yangınını kontrol altına alma çalışmaları dün de sürerken, 5 köy tahliye edildi. Adana’nın Aladağ ilçesindeki yangını kontrol amacıyla da bazı evler boşaltıldı, yangında mahsur kalan 10 kişi ise kurtarıldı.
Önceki gün itibariyle önce Manavgat’ta 4 farklı yerde başlayan orman yangınları, kısa sürede yayıldı. Antalya Manavgat’taki yangın kontrol altına alındı derken Akseki, Adana, Mersin, Osmaniye ve Kahramanmaraş’ta da peş peşe yangınlar çıktı. Kundaklama şüpheleri kafaları kurcalarken, rüzgar ve kuru sıcağın da etkisiyle büyüyen yangınlar yerleşim yerlerini de tehdit eder oldu. Ekipler cansiperane mücadele verirken, vatandaşlar da canlarının yanı sıra evlerinin, bahçelerinin, hayvanlarının derdine düştü. Hem ormanlarımız hem de içimiz yandı!
Dün, Muğla’nın Marmaris ilçesi, İçmeler Mahallesi’ndeki ormanlık alanda da yangın çıktı. Kısa sürede yayılan yangına ilişkin AFAD’dan yapılan açıklamada, “Yangına 1 uçak, 5 helikopter ve 30 arazözle müdahale edilmektedir” denildi.
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Manavgat ile Akseki ilçelerindeki yangınlarla ilgili incelemelerde bulundu.
Rüzgârın çok kuvvetli, nemin de düşük olması nedeniyle çalışmaların zorlaştığını ifade eden Pakdemirli, “Adana Karahisarlı, Adana Pozantı, Adana Kozan’da da üç ayrı noktada olmak üzere yangınlar devam ediyor. Osmaniye Kadirli’de bir yangın var. Antalya Manavgat yangınımız kontrol altında ancak gece saatlerinde Akseki’de çıkan bir yangın hâlâ devam ediyor. Kayseri Yahyalı’da bir yangın ve Mersin Aydıncık ilçesinde bir yangın devam ediyor. Yeni aldığımız bir habere göre Silifke ilçesinde de bir yangın devam ediyor. Silifke’de devam eden yangının yüksek gerilim hattından dolayı olduğu düşünülmekte” dedi.
AFAD’dan yapılan yazılı açıklamada, önceki gün öğle saatlerinde Antalya’NIN Manavgat ilçesinde 4 farklı noktada yangın çıktığı hatırlatılarak, havadan ve karadan müdahalenin sürdüğü belirtildi.
Yürütülen söndürme çalışmalarında 1 uçak, 1 İHA, 19 helikopter, 192 arazöz, 30 iş makinesi, 960 personel ve 30 su ikmal aracının kullanıldığı kaydedilen açıklamada, “3 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 122 vatandaşımız etkilenmiştir. 58 vatandaşımızın tedavileri devam etmektedir” bilgisine yer verildi.
Manavgat’ın farklı noktalarında önceki gün öğle saatlerinde çıkan ve rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yayılan orman yangınına gece boyunca karadan müdahale devam etti. Akseki ilçesinde de önceki gece yarısı başlayıp, rüzgarın etkisiyle büyüyerek Manavgat ilçesine sıçrayan orman yangınına da müdahale ediliyor. Her iki yangına dün sabah saatlerinden itibaren havadan da müdahale başladı. Yangın nedeniyle Akseki’nin Kepezbeleni, Karaöz mahalleleri ile Manavgat ilçesine bağlı Karavca, Güzelyalı, Saraçlı, Çeltikçi ve Ulukapı Mahalleri’ndeki bazı evler boşaltıldı. Mahallelerde evler, ahırlar yandı. Vatandaşlar bir yandan evlerine ulaşan yangını bahçe hortumlarıyla söndürmeye çalışırken, bir yandan da hayvanlarını bölgeden uzaklaştırıyor.
Konya Emniyet Müdürlüğü, Antalya’nın Manavgat ilçesindeki yangın nedeniyle Antalya-Akseki yolunun zaman zaman trafiğe kapatıldığını, Antalya-Konya seyahatinin Beyşehir üzerinden sağlandığını bildirdi. Yangın dolayısıyla bölgeye seyahat edeceklerin uyarıldığı duyuruda, “Antalya’ya seyahat edecek vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlayabilmek amacıyla Antalya-Akseki yolu zaman zaman trafiğe kapatılmaktadır. Kapatılması halinde, vatandaşlarımızın Antalya-Konya şehirler arası seyahati Beyşehir üzerinden sağlanmaktadır” bilgisi verildi.
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Antalya’nın Manavgat ilçesinde çıkan orman yangınında 3 vatandaşın hayatını kaybettiğini, etkilenen 58 vatandaşın ise tedavilerinin devam ettiğini bildirdi.
AFAD’dan yapılan yazılı açıklamada, önceki gün öğle saatlerinde Antalya Manavgat ilçesinde 4 farklı noktada yangın çıktığı hatırlatılarak, havadan ve karadan müdahalenin sürdüğü belirtildi. Yürütülen söndürme çalışmalarında 1 uçak, 1 İHA, 19 helikopter, 192 arazöz, 30 iş makinası, 960 personel ve 30 su ikmal aracının kullanıldığı kaydedilen açıklamada, “3 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 122 vatandaşımız etkilenmiştir. 58 vatandaşımızın tedavileri devam etmektedir” bilgisine yer verildi.
Mersin’in Aydıncık ile Gülnar ilçesi arasında yer alan Pembecik Mahallesi’ndeki kızılçam ormanında önceki gün çıkan yangını söndürmek için bölgeye gönderilen ekipler, dün sabah saatlerine kadar alevlere karadan müdahale etti. Şiddetli rüzgar nedeniyle yangına müdahalede güçlük çekilen bölgeye, çevre illerden de takviye ekipler yönlendirildi. Söndürme helikopterleri de dün sabahın ilk ışıklarıyla bölgede çalışmaya başladı. Bozyazı ilçesinde, önceki gün muz seralarının da bulunduğu Kötekler Mahallesi’nde çıkan orman yangınına da havadan ve karadan müdahale edildi.  Mersin’in Aydıncık ve Bozyazı ilçelerinde önceki gün orman yangını çıkmış, yangın nedeniyle bölgedeki bazı evler tedbiren boşaltılmıştı.
Mersin’in Silifke ilçesindeki ormanlık alanda çıkan yangını kontrol altına alma çalışmalarına devam edildi. Boğsak mevkiindeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye yönlendirilen ekipler, alevlere havadan ve karadan müdahale etti. Yangın nedeniyle Mersin-Antalya kara yolu çift yönlü ulaşıma kapatılırken, Boğsak’taki bazı kamp alanları da tedbiren boşaltıldı. Silifke Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, Boğsak’ın yanı sıra ilçenin Işıklı Mahallesi’nde de yangın çıktığını söyleyerek, “Boğsak mevkiindeki İmamuşağı ile Işıklı mahallelerindeki bazı evlerimizi tedbir amaçlı boşalttık” dedi. 
Adana’nın Kozan ilçesinde önceki gün çıkan orman yangınını kontrol altına alma çalışmalarına dün sabah erken saatlerinde havadan ve karadan müdahale ile başlandı. Kızlarsekisi mevkiindeki ormanlık alanda önceki gün saat 19.45 sıralarında çıkan yangına tekrar müdahale edildi. Ekipler, havadan ve karadan müdahale ederek yangını kontrol altına almaya çalışırken; rüzgar, çalışmaları olumsuz etkiledi. Yangın nedeniyle 5 köy tahliye edilmişti.
Adana’nın Aladağ ilçesinde çıkan orman yangını kontrol altına alınmaya çalışılırken, tedbir amaçlı bazı evler boşaltıldı, yangında mahsur kalan 10 kişi ise kurtarıldı. Adana’nın Aladağ ilçesinin Boztahta Mahallesi’ndeki ormanlık alanda önceki gece saatlerinde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda arazöz, iş makinesi ve yer ekibi sevk edildi. Rüzgarın da etkisiyle şiddetini arttıran yangın nedeniyle bazı evler tedbir amaçlı boşaltıldı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:18
Güneş 05:46
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:28
Yatsı 20:50
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı