İdam edilip yakılmıştı! Okyanusa atıldığı ortaya çıktı

2. Dünya Savaşı'nda Japonya'nın başbakanlığını yapan ve savaş sonrası idam edilen Hideki Tojo'nun yakılan cesedinin küllerinin Pasifik Okyanusu'na atıldığı ortaya çıktı.

DÜNYA 16.06.2021, 12:40
22
İdam edilip yakılmıştı! Okyanusa atıldığı ortaya çıktı
Tokyo'daki Nijon Üniversitesi'nden Profesör Hiroaki Takazawa,  ABD'nin başkenti Washington'daki ABD Ulusal Arşivleri'nden elde ettiği bir belgede ABD'li askerlerin Tojo'nun küllerini Pasifik Okyanusu'na saçtığını tespit etti.
 Hideki Tojo İkinci Dünya Savaşı sırasında Japonya Başbakanı olarak görev yapıyordu.
Savaşın bitmesiyle Japonya teslim olmuş olan ardından Tojo'nun da aralarında bulunduğu 6 Japon devlet adamı için yargılamalar başlamıştı.


Hiroaki'nin gün yüzüne çıkardığı belgede, ABD ordusunda görevli Binbaşı Luther Frierson, Tojo'nun küllerini kendisinin Pasifik Okyanusu'na saçtığı notunu düştü.
Binbaşı Frierson, Tojo ve idam edilen 6 kişinin isimlerinin yer aldığı 23 Aralık 1948 tarihli bir dokümana düştüğü notta, "Aşağıdaki savaş suçlularının kalıntılarını aldığımı, gözetimim altında yakıldığını ve 8. Ordu uçağından denizde kişisel olarak saçtığımı onaylıyorum." ifadelerini kullandı.

ABD kuvvetlerinin, 1941’deki Pearl Harbor baskınının arkasındaki isimlerden biri olan Tojo ve beraberindeki 6 kişinin savaş kahramanına dönüşmesinin önüne geçmek için külleri denize saçtığının tahmin edildiği ifade edildi.

Hiroaki, ABD'li askerlerin 1941'deki Pearl Harbor baskınının arkasındaki isimlerden biri olan Tojo ve beraberindeki 6 kişinin şehit olarak kahramanlaştırılmasının önüne geçmek amacıyla söz konusu eyleme imza attığı değerlendirmesinde bulundu.
ABD’nin II. Dünya Savaşı’nda, Japonya’nın Nagazaki şehrine 9 Ağustos 1945'te attığı atom bombası ülkenin teslim olmasına sebep olmuştu.

1945 yılında Japonya’nın kayıtsız şartsız teslim olmasından sonra hakkında tutuklama emri çıkarılan Tojo, teslim olmamak için evinde hayatına son verme girişiminde bulunmuş, ancak amacına ulaşamamıştı. 
Japonya’nın savaştan mağlup ayrılmasının ardından Tojo ve beraberindeki 6 Japon yetkili, 1948'de suçlu bulunarak asılmıştı.


Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı