İDDEF yüzleri güldürdü

İDDEF, Kurban Bayramı’nda hayırseverlerce bağışlanan 84 bin 339 hisse kurbanı, 40 ülke, 264 bölgede gerçek ihtiyaç sahibine ulaştırdı.

GÜNDEM 15.07.2022, 07:25
1
İDDEF yüzleri güldürdü
İnsana Değer Veren Dernekler Federasyonu (İDDEF) “Kardeşinle Kurbanını Paylaş”  sloganıyla düzenlediği 2022 Kurban Bayramı organizasyonunda Afrika, Asya, Ortadoğu ve Balkanlar’daki 40 ülke 264 bölgede 84 bin 339 hisse kurban kesilmesine vesile oldu. Bu kapsamda yaklaşık 4 milyon yoksul kimsenin hanesine kurban bereketi taşındı. 13 yılın verdiği güven ve tecrübeyle hiçbir aracı kurumla çalışmadan kurbanlıkları ilk elden İslami usul ve kaidelere uygun şekilde keserek veteriner kontrolünün ardından dağıtımını tamamlayan İDDEF, çalışmalarını ülkelere giden ekipleri ve yerel görevlileriyle gerçekleştirdi. Afganistan, Etiyopya, Somali, Kenya, Burkina Faso, Gazze, Yemen ve Suriye gibi ülkelerde yer alan mülteci kampları, kuraklık ve kıtlık yaşayan alanlar ile savaş bölgelerinde de gerçekleştirilen kurban kesim ve dağıtımlarıyla birlikte mazlum ve mağdur coğrafyalara ulaşan İDDEF, her bir bağışçının vekalet kurban emanetini büyük bir hassasiyetle gerçek ihtiyaç sahiplerine, medresede okuyan öğrencilere ve onların yoksul ailelerine teslim etti.

Kurban programı kapsamında her bağışçıya kesim işleminin tamamlanmasının ardından bilgilendirme SMS’i gönderen, zorlu coğrafyaların teknik ve fiziki şartları nedeniyle söz verilmediği halde kesim videolarını ulaştıran İDDEF, hayırseverlerin www.iddef.org web sitesi üzerinden üye paneline giriş yapıp bağış detayını görüntüleyerek kurbanının hangi ülke ve bölgede kesildiğini öğrenebilmesini sağladı. Öte yandan İDDEF ekipleri, kurban çalışmaları kapsamında gittiği ülkelerde İDDEF’e ait medreselere ve yetimhanelere ziyarette bulunarak öğrencilere bayramlık kıyafet ve oyuncak hediye etti. İDDEF görevlileri ayrıca kurban kesimi için gittikleri köylerde çocuklara bayramlık kıyafet, oyuncak, balon ve şeker dağıtarak bayram sevincini doyasıya yaşattı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı