İDDEF’in Burkına Faso'daki yeni eserleri hizmete açıldı

İnsana Değer Veren Dernekler Federasyonu (İDDEF), Burkina Faso’nun çeşitli bölgelerinde hayırseverlerin destekleriyle inşa ettiği su kuyusu, cami, mescit ve medreselerin açılışını gerçekleştirdi. 

GÜNDEM 14.01.2023, 07:50
3
İDDEF’in Burkına Faso'daki yeni eserleri hizmete açıldı
İnsana Değer Veren Dernekler Federasyonu (İDDEF), eğitim ve insani yardım çalışmalarına 2011 yılından bu yana istikrarlı ve sürdürülebilir bir şekilde devam ettiği Batı Afrika ülkesi Burkina Faso’da yeni açılışlara devam ediyor. İDDEF’in Burkina Faso’da inşa ettiği üç medrese, üç mescit, üç su kuyusu ve bir caminin açılışını Türkiye’den yer alan heyet, bölge yöneticileri ve yerel halkın katılımıyla yaptı. Açılışlar için başkent Vagadugu ile birlikte Poa, Tavsa, Rakay, Koakin, Loumbila, Kombasin ve Sarana isimli yerleşim bölgelerinde bir dizi program ve toplu hizmete alım törenleri gerçekleştirildi.

İDDEF’in Burkina Faso’daki başkent Vagadugu dahil 27 bölgede devam ettirdiği su, elektrik, zirai çalışmalar ile yetimhane, cami, medrese ve mescit gibi kalıcı eserlerin yer aldığı ‘Örnek Köy’ projesi içinde hayata geçirdiği yeni projeleri hızla devam ediyor. Bu kapsamda ülkede yeni kalıcı eserler inşa enden İDDEF, toplu açılış törenleri için program düzenledi. İlk açılış Burkina Faso’nun Poa şehrinde yapıldı ve Merhum Abdülmetin Balkanlıoğlu Medresesi, Abdülcelil Gülhan Camii ve Ümmeti Muhammed Su Kuyusu hizmete alındı. Bölge yöneticileri ile yerel halkın katılımıyla gerçekleşen törende konuşmaların yanı sıra, Kur'an-ı Kerim tilaveti ve ilahiler okunup dualar edildi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:18
Güneş 05:46
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:28
Yatsı 20:50
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı