İftara ne pişirsem? İşte 17. gün iftar menüsü

Ramazan ayının büyük bir kısmının geride kaldığı şu günlerde iftar ve sahur coşkusu devam ediyor. Ramazan'ın 17. gününde "İftara ne pişirsem?" diye düşünenler için harika bir fikrimiz var...

GÜNDEM 29.04.2021, 14:05
22
İftara ne pişirsem? İşte 17. gün iftar menüsü
İftar saati yaklaşırken farklı ama çok lezzetli bir yemek hazırlamak isteyenlerin için harika bir önerimiz var...
Bugün ne pişirsem diye kara kara düşünenler için tavsiyemiz 
Hurma – Kahvaltı Tabağı, Yayla Çorbası, Pideli Köfte, İncir Uyutması
Bu akşam iftar menüsünde "Ne yemek pişirsem?" diye düşünenler için özel ve kolay tarif..
Malzemeler:
1 yemek kaşığı un
1,5 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı pirinç
1 yumurta sarısı
5 su bardağı su
 1 çay kaşığı tuz
Üzeri için:
 1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı kuru naneHazırlanışı: Yıkanmış pirinçleri üzerine su ekleyerek haşlamaya bırakıyoruz. Çorbanın terbiyesi için yumurta sarısı, yoğurt ve unu derin bir kasede çırpıp, kaynamakta olan pirinçli sudan 1-2 kepçe kadar alarak kesilmemesi için ısı dengesini ayarlıyoruz. Karışımı tencereye yavaş yavaş ilave edip, bir taraftan da karıştırma işlemini sürdürüyoruz.  Bir taşım kaynayan çorbayı ocaktan alıp, tuzunu ilave ediyoruz.  Erimiş tereyağı ve nane karışımını üzerine gezdirip, servis ediyoruz.
Malzemeler:
500 gram kıyma
1 yumurta
3-4 dilim ekmek
1 soğan
 1 diş sarımsak
 1 tutam maydanoz
 1 çay kaşığı tuz, karabiber, kimyon, pul biber
Sosu için:
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı domates salçası
 1 yemek kaşığı biber salçası
1 domates
2 diş sarımsak
1 çay bardağı su
 1 çay kaşığı tuz, kekik
Alt katmanı için:
1 bayat pide
 1 yemek kaşığı tereyağ
 1 diş sarımsak
Hazırlanışı:
 Kıymanın içine rendelenip, acı suyu sıkılmış soğan, ezilmiş sarımsak, ufalanmış ekmek, ince kıyılmış maydanoz, yumurta, tuz ve baharatları ekleyip güzelce yoğuruyoruz. En az bir saat dinlendirdiğimiz köfte harcına şekil verip, 180 derece fırında kızartıyoruz. Pideleri küpler halinde doğrayarak tereyağ ve sarımsak ile fazla kurutmadan kısık ateşte kavurup, servis tabağına alıyoruz. Sos için; bir tavada sıvı yağ ile domates ve biber salçasını kavuruyoruz. Rendelenmiş domates ve baharatları ekleyip, pideleri ıslatacak kadar kadar ne çok koyu ne de çok cıvık olmayacak şekilde kıvamını kontrol ederek suyunu veriyoruz. Bir taşım kaynattıktan sonra servis tabağında ki pidelerin üzerine sosun bir kısmını gezdirip, fırında kızaran köfteleri diziyoruz. Kalan sosu da köftelerin üzerine gezdirip, domates biberle süsleyerek servis ediyoruz.
Malzemeler:
5 su bardağı süt
  14-15 kuru incirHazırlanışı: İncirleri kaynar suda 15-20 dakika beklettikten sonra ince ince doğruyoruz. Sütü bir tencerede kaynamak üzereyken altını kapatıp, incirleri içine koyarak karıştırıyoruz. Hazırladığımız karışımı blenderdan geçirip, kaselere paylaştırıyoruz. Mayalanması için 50 derece ısınmış fırında yarım saat beklettikten sonra fırını kapatıp, kapağını açmadan soğumasını bekliyoruz. Oda ısısına gelince en az 2 saat de buzdolabında bekletip soğuk olarak servis ediyoruz.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı