İftara özel çıtır kadayıflı muhallebi nasıl yapılır?

Ramazan'ın son günü için hem görsel şölen hem de lezzet garantili bir tatlı tarifiyle karşınızdayız. İftara özel çıtır kadayıflı muhallebi nasıl yapılır?

GÜNDEM 12.05.2021, 15:20
43
İftara özel çıtır kadayıflı muhallebi nasıl yapılır?
Kadayıflı muhallebi ya da muhallebili kadayıf tatlısı, kavrulmuş tel kadayıfla yapılan Ramazan sofralarının en güzel tatlılardan biri.  İster soğuk, ister ılık yeniliyor.
MALZEMELER:
300 gram kadayıf 2 yemek kaşığı tereyağ veya margarin 1 çay bardağı toz şeker 1 çay bardağı iri kıyılmış ceviz
 MUHALLEBİ İÇİN:
5 Su bardağı süt Yarım su bardağı nişasta (buğday veya mısır farketmez) Yarım su bardağından biraz fazla un 1 su bardağı şeker 2 kaşık tereyağ veya margarin 1 paket vanilya
 ÇITIR KADAYIFLI MUHALLEBİNİN YAPILIŞI:
  Öncelikle kadayıfları elinizle ufak parçalara bölün ve tereyağını eritin erittiğiniz tereyağının içine parçaladığınız kadayıfları ekleyin ve kavurmaya başlayın. Dikkatli olun hemen yanabilir sürekli karıştırın.
Kavurmaya devam ederken cevizi de ekleyip kadayıflar pembeleşince ocaktan alın ve şekerini ekleyip karıştırın. Muhallebi için tereyağ hariç tüm malzemeleri karıştırarak pişirin… Kaynayıp koyulaşan muhallebiye 2 kaşık tereyağ veya margarin ekleyip mikserle 5 dakika çırpın.
Daha sonra kuplarımıza eşit miktarda kadayıfı 1 cm kadar koyuyoruz. Sonra muhallebiyi döküyoruz. Tekrar üst katına kadayıfını ekledikten sonra buzdolabında 2-3 saat dinlendiriyoruz. Dinlenen tatlımız servise hazır.
 

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı