İHH Antakya Şubesi’nden Necmettin Çalışkan’a ziyaret

Ziyarette konuşan Saadet Partisi GİK Üyesi Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, İHH’nın çalışmalarını yakından takip ettiğini belirterek, “En önemli hizmet insanlığa yapılan hizmettir.

GÜNDEM 06.09.2022, 05:35
1
İHH Antakya Şubesi’nden Necmettin Çalışkan’a ziyaret
Saadet partisi GİK Üyesi Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, İHH Antakya Şubesi Başkanı İsmail Dökmeci, İHH Arama Kurtarma Ekip Başkanı Ömer Bilgin, İHH gönüllüsü Fadıl Orğan ve Ensar Vakfı İl Başkanı Hüseyin Yanmaz’ı kendi iş yerinde misafir etti. Türkiye’deki insani yardım faaliyetleri hakkında fikir alışverişi yapılan ziyarette İsmail Dökmeci, İHH’nın Suriye’deki yardım faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Necmettin Çalışkan ise, hem Suriye’deki yardım faaliyetlerine hem de yaşanan terör olaylarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. 

Ziyarette konuşan Saadet Partisi GİK Üyesi Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, İHH’nın çalışmalarını yakından takip ettiğini belirterek, “En önemli hizmet insanlığa yapılan hizmettir. Yardım kuruluşlarının faaliyetleri bu açıdan çok önemlidir. Sizlerin, sivil toplum örgütleri olarak yaptığınız çalışmalar ve yardımlar değerlidir ama esas olan işin siyasi boyutudur. Siyasi boyutu da en az sizin yardım faaliyeti kadar önemlidir. Çünkü bu yardımlar tabii ki güzel ama bomba yağan bir yere un yardımı yapmak, insanlara aç ölmeyin demektir. İnsanların ölmemesini sağlamak, barışa katkıda bulunmaktır. Son dönemde ülkemiz ile Suriye arasında barış yönünde atılacak adımları çok geç de kalınmış olsa, olumlu olarak değerlendiriyoruz” ifadelerini kullandı.

Necmettin Çalışkan, Suriye’de yaşanan siyasi krizin boyutlarından bahsederek, “Ancak bu noktada Suriyeli muhaliflerin gerek Heyet Tahrir el-Şam (HTŞ) bölgesinde yaşayan gerekse Fırat Kalkanı Barış Bölgesi’nde yaşayan muhaliflerin de çekinceleri mutlaka güvence altına alınmalıdır. Burada biz sadece Suriye’yle anlaşma imzaladık deyip muhalifler rejimin insafına terk edilirse bu doğru bir davranış olmaz. Ülkemize güvenen muhaliflere bir güvence vermemiz, onların gerek dönüş yolunda gerekse ülkelerinde şu anda bulunan bölgeler içinde güvence altında olmalarını sağlamalıyız. Bir garantör ülke olarak bir şekilde olaya müdahil olmamız gerekir. Belki de bundan sonraki süreçte bu bölgeler Kuzey Irak’takine benzer federal bir yapıya da dönüştürebilir. Savaşın durması, sonra da can güvenliğinin temin edilmesi ve bu insanların da huzurlu yaşamlarının sağlanabilmesi gayet önemlidir. Yani iki devletin imza atmasıyla işlerin bitmeyeceği de bilinmelidir” açıklamalarında bulundu.

Kendilerine ulaşan emanetleri muhtaçlara en iyi şekilde ulaştırma gayreti içerisinde olduklarını belirten İHH Antakya Şubesi Başkanı İsmail Dökmeci ise, “Suriye savaşı nedeniyle Hatay’da yoğun olan mülteciler dolayısıyla derneğimiz ülkemizde en fazla hizmet veren şubedir. Ülkemizin tüm bölgelerinden ulaşan kıyafet, ev eşyası gibi ayni yardımları bizzat ilgili muhtaçlara ve Suriye içerisindeki kamplara ve diğer muhtaç bölgelere götürüp elden dağıtımını gerçekleştirip emin bir şekilde teslim ediyoruz. Ayrıca İHH yönetimi olarak arama-kurtarma ekibini kurduk. Bu ekibimizle, bürokratik işlemleri tamamlayıp gerekli eğitimleri aldıktan sonra bölgemizde bu alandaki büyük bir boşluğu gidermiş olacağız. Arama-kurtarma Başkanımız Sayın Ömer Bilgin kardeşimiz de kadrosuyla birlikte gönüllü kimselerden ve değişik meslek gruplarından oluşan ekibiyle birlikte çalışmalarını sürdürecek” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 18 Nisan 2024
İmsak 04:27
Güneş 05:53
Öğle 12:43
İkindi 16:24
Akşam 19:23
Yatsı 20:43
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı