Son Dakika

İHH kız öğrenciler için yeni yuva inşa etti

İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından Suriye’nin Halep’e bağlı Azez kentinde bulunan Şam Üniversitesi’nde eğitim gören kız öğrencileri için ‘Osman Korkmaz’ yurdunun açılışı yapıldı.

GÜNDEM 21.01.2023, 04:35
İHH kız öğrenciler için yeni yuva inşa etti
İHH Bursa Şubesi, Azez şehir merkezinde 2015-2016 eğitim öğretim yılında faaliyete giren Şam Üniversitesi’nde eğitim gören kız öğrenciler için yurt inşa etti.40 yatakhane, 1 çok amaçlı salon ve 1 idare odasından oluşan ‘Osman Korkmaz’ yurdu, 320 kız öğrenciye ev sahipliği yapacak. Yurdun açılışına Bursa Milletvekili Osman Mesten, İHH Bursa Şube Başkanı Hüseyin Kaptan, Osman Korkmaz ve beraberindeki heyet, STK temsilcileri, Azez Yerel meclis Başkanı ve bölgenin ileri gelenleri katıldı.
Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından açılış konuşmasını yapan İHH Suriye Eğitim Koordinatörü Sebahattin Aydın, “Bugün hayırlı bir açılış için bir araya geldik. Burada kızlarımız güvenli bir ortamda eğitimlerini sürdürebilecek. Bundan dolayı bu projeye destek veren Bursa halkına ve tüm bağışçılarımıza teşekkür ederim” diye konuştu. Suriye savaşı 12. yılını geride bırakırken birçok alanda çalışma yürüttüklerini ifade eden Kilis Bölge Ofisi Koordinatörü Tahir Güzelel, “Eğitime çok önem veriyoruz, kızlarımızın okumasını görmek bizi ekstra mutlu ediyor. Suriye’nin geleceğini inşa edecek öğrenci kardeşlerimiz buradan yetişiyor” sözlerini sarf etti.
Bilgisayar Mühendisliği’nde okuyan Fatıma, “Evimiz çok uzakta olduğu için okula gelmekte ciddi sıkıntılar yaşıyorduk. Yeni yuvamız çok güzel oldu ve şartlarımız çok iyi. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” ifadelerini kullandı. Hemşirelik bölümünde okuyan Maha Al Tahir ise, “Ailem İdlib’te yaşıyor. Her gün oradan okula gelmek çok zordu. Çünkü yol güvenli değil ve çok uzun. Beni çok yoruyordu. Ama bu yurdun açılmasıyla çok rahatladık. Burada tüm ihtiyaçlarımız karşılanıyor” dedi.
Açılıştan dolayı mutlu olduklarını ifade eden İHH Bursa Şube Başkanı Hüseyin Kaptan; “Suriye’de iç savaş başladığı günden bu yana bölgeye binlerce TIR gönderdik. Fakat şunu da çok iyi biliyoruz ki Suriye’nin geleceğini eğitim belirleyecek. Burada eğitime yapılan yatırımlar çok önemli. Üniversitemizde okuyan kız çocuklarımız Suriye’nin geleceğinde söz sahibi olacaklar. Bu güzel eserde emeği olan Bursa halkına, bağışçılarımıza ve Osman hocamıza teşekkür ederim” diye konuştu.Bursa Milletvekili Osman Mesten ise, “Osman Korkmaz hocamız ömrünü eğitime harcayan değerli bir ağabeyimiz. İsminin Suriye’de bu yurda veriliyor olması bizi ayrıca mutlu etmiştir. İHH burada çok güzel bir üniversite kurmuş. Öğrencilere burada güzel imkânlar sağlanıyor. Bu öğrenci kardeşlerimiz yarının Suriye’sini ve dünyasını inşa edecekler. İHH Bosna savaşından bu yana birçok ülkede insani yardım çalışmaları yürüterek ülkemizin önemli STK’ların başında geliyor. Bu güzel eserde emeği olan herkese teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:18
Güneş 05:46
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:28
Yatsı 20:50
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı