İHH yangın bölgesinde

Türkiye’nin dört bir yanında ortaya çıkan orman yangınları hâlâ devam ediyor.

GÜNDEM 04.08.2021, 04:35
36
İHH yangın bölgesinde
İHH ekipleri, Adana, Kayseri, Antalya ve Muğla’da çıkan yangınların ardından bölgede tahliye, söndürme, soğutma, lojistik ve sıcak yemek dağıtımı yapmak için seferber oldu.
Yangın söndürme çalışmalarında bulunan itfaiye personelleri başta olma üzere yangından olumsuz etkilenen bölge halkına destek götüren İHH Afet Yönetim Birimleri, sıcak yemek, lojistik, tahliye, söndürme ve soğutma çalışmalarında bulundu. İtfaiye personellerine ulaştırma üzere Antalya’nın Manavgat ilçesine ulaşan ekipler, sıcak yemek dağıtımı gerçekleştirdi. Bölgeye koordineli olarak yemek dağıtımı yapan İHH ekipleri, mobil aşevleri kurdu.

Yangın bölgesine yönlendirilen Afet Yönetim Birimleri,  amatör telsizcilerle irtibat kurarak yangın çıkan yerlerde bilgi akışını sağladı. İHH ekipleri tarafından, yangın bölgesinde mahsur kalan vatandaşlar güvenli alanlara tahliye edildi. Yangında psikolojik olarak olumsuz etkilenen vatandaşlara Genç İHH ve İHH Kadın Kolları tarafından destek verildi.  Diğer sivil toplum kuruluşlarıyla organize hareket eden İHH ekipleri, AFAD ve Kızılay’a çadır kurulumunda gereken desteği sağladı. Çalışmalarını sürdüren İHH İnsani Yardım Vakfı,  “Bu Ateş Hep Birlikte Söndürelim” sloganıyla yangından etkilenen vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanması için SMS kampanyası başlattı. Kampanyaya destek bulunmak isteyen vatandaşlar için ACİL yazıp 3072’e SMS göndermelerinin yeterli olacağı duyuruldu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı