İHH’dan 96 aileye sıcak yuva

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, 2011 yılından bu yana Suriye’de yaraları sarmaya devam ediyor.

GÜNDEM 23.08.2022, 07:25
1
İHH’dan 96 aileye sıcak yuva
Suriye’nin Halep kentine bağlı İhtimlat kasabasında İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 96 adet bahçeli briket ev, ihtiyaç sahibi ailelere teslim edildi. İhtiyaç sahiplerine verilmek üzere inşa edilen briket evlerin teslimi için İHH tarafından büyük bir tören düzenlendi. Törende açılış konuşmasını gerçekleştiren İHH Mütevelli Heyeti Üyesi Cemal Yılmaz ile  savaşta eşini kaybeden 3 çocuk annesi Suriyeli Fatıma konuştu.
Suriye başta olmak üzere dünyanın birçok ülkesinde yaraları sarmaya devam eden İHH İnsani Yardım Vakfı, son olarak Suriye’nin İhtimlat kasabasında 96 bahçeli briket evi ihtiyaç sahibi ailelere teslim etti. Türkiye-Suriye sınırında bulunan güvenli bölgelerde şimdiye dek 25 bin kalıcı eseri ihtiyaç sahiplerine ulaştıran İHH, böylelikle 245 ailenin yuva sahibi olmasına vesile oldu. 2 oda 1 mutfaktan oluşan evlerin bahçeyle birlikte 50 metrekareden oluştuğu öğrenildi. Evler, teşrifat eşyalarıyla birlikte ailelere teslim edildi. Bölge halkı ve sivil toplum kuruluşlarının yoğun ilgiyle karşıladığı törende İHH Mütevelli Heyeti Üyesi Cemal Yılmaz açılış konuşmasını yaptı. Savaşta eşini kaybeden 3 çocuk annesi Suriyeli Fatıma ise törende yaşadığı mutluluğu dile getirerek, teşekkür mesajlarında bulundu.

“Yetim Gülerse Dünya Güler” sloganıyla yola çıktıklarını belirten  İHH Mütevelli Heyeti Üyesi Cemal Yılmaz, yaptığı açılış konuşmasında, “Bugün briket evlerimizin açılışını yapmak üzere bir araya geldik. Evlerimizi yetim ve engelli ailelere teslim ettik. Yetim Gülerse Dünya Güler sloganının uygulamasına burada tekrar şahit oluyoruz. Bu akşamdan itibaren ailelerimiz başlarını sokacak, sırtlarını dayayacak bir evleri olacak. Kayseri mahallemizin açılışında emeği geçen değerli bağışçılarımıza teşekkür ediyorum. Buradan herkese sesleniyorum; ne olur bir yetim yuvasını da siz şenlendirin” ifadelerini kullandı.

Savaşta eşini ve evini kaybeden 3 çocuk annesi Fatıma, mutluluk sevinçlerini dile getirerek, “Yıllarca çadırda yaşadık. Orada can güvenliğimiz yoktu. Yazın çok sıcak, kışın ise çok soğuk oluyordu. Çadır her sene yırtılıyordu ve içeriye sürekli çamur, soğuk ve hava giriyordu. Çocuklarım hep hastalıklarla boğuşuyordu. Bu geceden itibaren çocuklarımla birlikte güvende yatacağız. Güvenli bir şekilde uyuyacağız. Emeği geçen ve bizi yalnız bırakmayan İHH ve Türkiye’ye çok teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı