"İhtiyaç neredeyse oraya gidiyoruz"

İHH Yardım Vakfı bu bayramda da yüzleri güldürmeye devam ediyor.

DÜNYA 24.07.2021, 04:35
5
“Kurbanla Hatırla” sloganıyla 65 ülkede kurban organizasyonu gerçekleştiren İHH İnsani Yardım Vakfı, Nijer’in başkenti Niamey başta olmak üzere Zender ve Tillabery şehirlerinde 23 köyde 470 büyükbaş hayvan kesimini ve pay edilerek dağıtılmasını gerçekleştirdi. İHH İnsani Yardım Vakfı Nijer Koordinatörü Sami Fadhel, “Uzak, yakın önemli değil. İhtiyaç neredeyse oraya gidiyoruz” dedi.İHH İnsani Yardım Vakfı, “Kurbanla Hatırla” sloganıyla düzenlediği ve hayırseverlerin kurban bağışlarını 65 ülkede ihtiyaç sahiplerine ulaştırdığı organizasyonunu Nijer’de de gerçekleştirdi. Nijer’in başkenti Niamey ve Zender ile Tillabery şehirlerine bağlı 23 köy ve bölgesinde gerçekleştirilen organizasyonlarda 470 büyükbaş hayvan kesildi. Türkiye’nin dört bir yanından gelen İHH gönüllüleri tarafından kurbanların kesimi, pay edilişi ve dağıtımının yanı sıra Kur’an-ı Kerim’in Fransızca mealinin dağıtımı yapıldı. Öte yandan İHH ekipleri mazlum coğrafyadaki çocuklarla yakından ilgilendi; oyunlar oynadı, hediyeler dağıttı.

İHH İnsani Yardım Vakfı Nijer Koordinatörü Sami Fadhel, “ Kurban Bayramı bizim için 1 ay önce başlıyor. 1 ay önceden köylere giderek bütün bilgileri alıyoruz, ihtiyaçları tespit ediyoruz. Hiç yardım almayan köylere gidiyoruz. Uzak, yakın önemli değil. İhtiyaç neredeyse oraya gidiyoruz. Sadece kurban için değil diğer ihtiyaçları tespit etmek için de köyleri geziyoruz. Okul, su kuyusu, camii yapımı gibi ihtiyaçları da tespit ediyoruz. Tespit ettikten sonra köy şefinden ihtiyaç sahiplerinin listesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

İHH ekipleri gittikleri köylerdeki Müslümanlara kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’i de ulaştırdı. Bölgedeki Müslümanlara dağıtılan 2 bin adet Kur’an-ı Kerim birçok köy camisine de hediye edildi. İHH gönüllüleri köylerdeki çocuklara da oyunlar oynattı, hediyeler dağıttı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı