Son Dakika

İhtiyaç varken çadır satmıştı! Kızılay bu kez konteyner satıyor!

Depremzedelerin ihtiyacı varken çadır satmasıyla gündeme gelen Kızılay'ın şimdi de konteyner sattığı ortaya çıktı.

GÜNDEM 21.03.2023, 22:35
İhtiyaç varken çadır satmıştı! Kızılay bu kez konteyner satıyor!
Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra deprem bölgesinde ihtiyaç varken çadır satmasıyla gündeme gelen Kızılay, eleştiri oklarının hedefi olmuştu. Kızılay’ın alt şirketi Kızılay Sistem Yapı A.Ş'nin Malatya’daki üretim tesisinde konteyner sattığı ortaya çıktı.
Halk depremin yaralarını sarmaya çalışırken Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın da müteahhidi Rönesans Holding’e konteyner üretmekle meşgul olan Kızılay, konteynerlerin tanesini 115 bin liradan üretiyor.  21 metrekarelik konteynerler sipariş geldikten sonra üretiliyor. 
Halk TV'de yer alan habere göre Kızılay Sistem Yapı Genel Müdürü Üzeyir Pala, 14 Şubat’ta verdiği bir röportajda “Günde minimum 50 konteyner üretecek şekilde her şeyimizi planlamak durumundayız” demişti. Fakat şu anda fabrikada bir günde 15-20 konteyner üretilebiliyor.
Pala, aynı röportajda ürettikleri konteynerleri AFAD'a teslim edeceklerini de belirterek "AFAD bunları alarak afetzedelerin ihtiyaçlarını gideriyor. Biz de bu amaçla hizmet görüyoruz” ifadelerini kullanmıştı. Fakat ortaya çıktığı üzere Kızılay’ın şirketi, AFAD’a acil konteyner göndermek bir yana konteynerleri özel şirketlere satıyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:18
Güneş 05:46
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:28
Yatsı 20:50
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı