İki ülke savaşın eşiğinde! Kendimizi tutuyoruz yoksa....

Çin'in Paris Büyükelçisi Lu Shaye, ABD'nin, Tayvan konusunda provoke ettiği ülkesinin kendini tuttuğunu, aksi takdirde çoktan savaş çıkacağını belirtti.

DÜNYA 17.06.2021, 13:45
13
İki ülke savaşın eşiğinde! Kendimizi tutuyoruz yoksa....
Çin ile ABD arasında ipler yine gerildi.
Çin Büyükelçisi Lu Shaye, Fransız L'opinion gazetesine verdiği röportajda, Batı'nın Kovid-19'u bahane ederek ülkesi Çin'e saldırdığını söyledi.
Virüsün nedenleri ile ilgili olarak soruşturma izni vermeyen Çinli büyükelçi ABD'yi, 2003'te Irak savaşını başlatmak için "bir şişe deterjan"ı kanıt göstermesine dikkatç çekti. Lu Shaye, "Bugün de aynı süreç tekrarlanıyor. Eğer Çin, bir araştırmaya izin verseydi ABD çoktan çıkardığı sonuçların kanıtını arayacak, yeni yalanlar ve söylentiler uyduracaktı." dedi

Dünya Sağlık Örgütünün Çin'deki laboratuvar araştırmalarına dikkat çeken Lu Shaye, 2019'da ABD'ye ait bir laboratuvarda meydana gelen kazayı anımsattı ve DSÖ'nün, ABD'ye ait askeri laboratuvarlara odaklanması gerektiğini kaydetti.
Büyükelçi Lu Shaye, Tayvan'da Çin'i tanımayan Demokratik Yenilikçi Partinin (PDP) iktidara gelmesinden de ABD'yi sorumlu ttu.
ABD'nin Tayvan'da "bir ülke, iki sistem" ilkesi doğrultusundaki kırmızı çizgiyi geçme manevralarını artırdığına işaret eden Lu Shaye, "ABD bizi provoke ediyor ancak kendimizi tutuyoruz, yoksa çoktan savaş çıkardı." ifadesini kullandı.
 ABD'nin Çin'i provoke etmemesi gerektiğini savunarak "Tayvan'ın bağımsızlığı söz konusu olamaz. Orta vadede meselenin barışçıl şekilde çözüleceğini umuyoruz ancak caydırıcı olarak güç kullanımından vazgeçmiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı