İkinci el araba fiyatları çok şişti! Onlara talep daha fazla

İkinci el araba fiyatlarının çok şiştiğini ve bunun da al-satçılardan ötürü piyasanın yükseldiğini belirten galericiler "100 bin liranın altındaki araçlara talebin daha fazla olduğunu" söylediler.

EKONOMİ 20.09.2021, 11:30
41
İkinci el araba fiyatları çok şişti! Onlara talep daha fazla
İkinci el araba fiyatları Sonbahar mevsiminin gelmesine rağmen piyasa düşüşe geçmedi. Araba fiyatları ile ilgili Balıkesirli galerici Ferdi Kaygısız, ikinci el araçta belgesiz al-satçıların fırsatçılık yaptığını iddia etti.
Hiçbir vergi, kayıt, resmi unvanı olmamasına rağmen al-satçılar yüzlerce otomobilin satışını gerçekleştirirken galericiler tüm yetki belgelerini almalarına rağmen al-satçılar kadar satış yapamıyor.
Balıkesir'de yerel olarak yayın yapan Balıkesir Birlik Gazetesi'nden Aydın Enes Erbaşı'nın haberine göre Balıkesir Galericiler Sitesinde iş yeri olan Ferdi Kaygısız, dışarıda vergisiz şekilde yapılan alım-satım olduğu sürece 2.el araçlarda fiyat düşüklüğü gerçekleşmeyeceğini söyledi.

Kaygısız, "İki yıldır otomotiv sektöründe ciddi bir artış var ellerinde sıfır araç olmadığı için 2. el araçlar da yükseliş var neredeyse 3 katı kadar bir yükseliş oldu.
Dışarıdaki insanların galerici olmayıp, vergi ödemeyerek insanlara sürekli kafasına göre fiyat söylemesinden dolayı artışların bir düzeni kalmadı.
Şuan galericilerin değil al-satçıların araba alıp sattığı dönemdeyiz. Bu olaylardan dolayı bizim işlerimiz yavaşladı.
İki sene önce 20 bin liraya aldığımız araba şuan da 65 bin lira oldu, bu yüzden de bizim işlerimiz düşüşe geçmiş oldu. Bir süredir satışlar hızlandı fakat şuan piyasada araba bulamıyoruz.
Fiyatlar yüksek, insanların alım gücü azaldı. Bankalar kredi oranını 1.69 araç kredisini 1.99 a kadar çıkarttı. Bu da satışların yavaşlamasına neden olan sebeplerden birisi." dedi.

Galerici Kaygısız, son zamanlarda 100 bin liranın altındaki araçlara talebin daha fazla olduğunu yine beygir gücü düşük modellere ilginin daha fazla olduğunu söyledi.
"100 bin lira üzerinde olan araç satışların da aşırı derece de bir yavaşlama var." diye konuşan Kaygısız, "Şuan satılan arabaların genelde 20 bin lira ile 80 bin lira bandında. Önümüzdeki günler de satışlarda da bir hızlanma olacak olmasının sebebi de yine piyasa da araba kalmadı.
Fiyatlar çok şişti şuan al-satçı olarak bilinen şahıslar piyasanı yükselmesine nede oluyor.
Yükselen 2. el araç piyasasıyla ilgili galericilerin yani bizim bir alakamız yok biz piyasa değeri 50 bin lira olan aracı küçük bir kar payı koyup öyle satıyoruz şuan hala bu şekilde de devam ediyoruz.
Sıfır araçların olmayışı ve al-satçıların fırsatçılığı yüzünden 2. el otomobil piyasası yüksek. Ben ikinci el araçta fiyatların ilerleyen zamanda gerilemeyeceğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı