Son Dakika

İkinci el araçta 'fırsatçı' uyarısı! İşte yüksek fiyatların sebebi..

CARDATA Genel Müdürü Hüsamettin Yalçın ikinci el araçlarda yaşanan fiyat artışlarının en büyük nedeninin fırsatçılar olduğunu söyledi.

EKONOMİ 14.10.2021, 22:20
11
İkinci el araçta 'fırsatçı' uyarısı! İşte yüksek fiyatların sebebi..
CARDATA Genel Müdürü Yalçın ikinci el otomotiv piyasasına ilişkin uyarılarda bulundu. Sputnik’e konuşan CARDATA Genel Müdürü Hüsamettin Yalçın, "Aracın fiyatı 100 birimse eğer bunu 120-130 birime artıran satıcılar oldu. Bu da piyasayı yükseltti. Şu an ikinci el araç fiyatlarındaki artışın en büyük sebebi bu olarak görülüyor” ifadelerini kullandı.

"İkinci elde yaşanan fiyat artışlarına bir denetim getirilebilir mi?" sorusunu yanıtlayan CARDATA Genel Müdürü Hüsamettin Yalçın şu şekilde oldu:
"İkinci el araçlardaki fiyat artışlarının legal olarak denetlenmesi mümkün değil. Çünkü serbest pazar var, herkes istediği fiyatı yazabilir. Piyasayı bilmeyen araç satıcıları, bu tür sitelerdeki araç fiyatlarına bakıyor. Aracı 90 bin TL değerinde ise ‘benim aracım kıymetli’ diyerek 120-130 TL yazabiliyor. Nasıl olsa pazarlık yapılır diye düşünülüyor. Bunun yanı sıra galericiler de piyasayı yükseltiyor. Sıfır kilometre araç pazarından tedarik zor olduğu için bayilerden bir şekilde sıfır kilometre araç satın alan galeriler, araç sıfır olmasına rağmen bayideki fiyattan daha daha fazla yazıyor. Biz gördük 150 bin TL daha fazla fiyat yazan galericiler var. Bunlar tabii ki fırsatçı diye nitelendirdiğimiz kişiler. Bunlara denetim legal olarak mümkün değil ancak satış yapılan internet siteleri çeşitli algoritmalarla ilan verenleri yönlendirebilir."

Akaryakıt fiyatlarındaki yükselişe de dikkat çeken CARDATA Genel Müdürü Hüsamettin Yalçın, LPG’ye son yapılan 71 kuruşluk zammın ardından benzin ve mazot zamların satışları etkileceğini söyledi. Yalçın, bu durumun araç satışlarını etkileyeceğini ifade ederek, “LPG’nin avantajı düşük fiyat olmasıydı ama bu avantajını kaybettiği zaman ve fiyatlar benzin ve mazot seviyesine yükseldiği zaman insanlar LPG’li araç da almaz. Dolayısıyla otomobil satışları açısından Türkiye’de zor günler bekleniyor” dedi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı