İkinci el cep telefonda şikayetler arttı: Telefoncu esnafı uyarıyor

Son günlerce ikinci el telefonların internetten alınması konusunda sıkça şikayetler geliyor. Telefoncu esnafı ise vatandaşları dolandırıcılığa karşı uyarıyor.

BİLİM VE TEKNOLOJİ 23.11.2021, 14:20
20
İkinci el cep telefonda şikayetler arttı: Telefoncu esnafı uyarıyor
Telefoncular, internetten yapılan ikinci el cep telefonu alışverişlerinde dolandırılma riskine karşı korunmak için vatandaşları satın alınacak cihazların esnaftan alma konusunda uyarıyor.
Telefoncuların, çalıntı, arızalı, tamir görmüş ucuz fiyatlardaki telefonların dikkatsiz alıcılara satılması konusunda tek önerisi ise vatandaşların alışverişlerini esnaftan yapması.
Uzun yıllar Eskişehir’de telefonculuk işiyle uğraşan Şükrü Efe, internetten yapılan ikinci el cep telefonu alışverişinde aldığı cihazın bozuk olduğu şikayetiyle kendilerine geldiğini belirtti.
Dolandırılma riskine karşı alışverişlerin telefoncu esnafından yapılması gerektiğini kaydeden Efe, şu şekilde konuştu:
"İnternet üzerinden alınan ikinci el cep telefonlarında dolandırılma riski çok yüksek. Genel olarak cihazların kutusu ve faturası olmuyor. Nereden alındığı belli olmuyor. Çalıntı veya arızalı cihaz olabiliyor.
Son zamanlarda da yurtdışı kayıtlı cihazlar çok fazla piyasada yer ediyor. Sahte IMEI numarası tanımlanan telefonlar bir süre sonra kullanıma kapanıyor. İkinci el cep telefonu alacak kişiler için esnaftan alışveriş yapmaları en sağlıklı yöntemdir.
En azından cihazı rahatça incelerler ve karşılarında muhatap alabilecekleri bir işyeri olur. Cihazı aldıktan sonra da bir sorun ile karşılaştıkları takdirde gelebilecekleri bir yer olmuş olur.
Birçok kişi internette bulduğu bir cihazı satın aldığında, kendisine satan kişiye bir daha ulaşamıyor. Esnaftan yaptıkları alışverişte böyle sorunlar yaşamazlar."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı