Son Dakika

İkizdere Belediye Başkanı: "Her söz Cumhur İttifakı’na zarar verir"

İkizdere’nin MHP’li Belediye Başkanı Hakan Karagöz, bölgede yapılmak istenen taş ocağına yönelik açıklamalarda bulundu.

GÜNDEM 13.05.2021, 11:00
31
İkizdere Belediye Başkanı:
Ekoloji aktivistlerinden sanatçılara pek çok kesim Rize’nin İkizdere ilçesinde Cengiz İnşaat’ın yapmak istediği taş ocağına karşı çıkıyor. Köylülere yönelik jandarma mühadelesiyle daha da alevlenen İkizdere mücadelesi ise devam ediyor.
İkizdere’nin MHP’li Belediye Başkanı Hakan Karagöz Gazete Duvar’ın sorularını yanıtladı.
‘Cumhur İttifakı’na zarar vermek istemediğini’ söyleyen Karagöz söyleşisinde şu ifadeler öne çıktı:

"Bu saatten sonra benim belediye başkanı olarak Hakan Karagöz olarak söyleyeceğim her söz, yazacağım her yazı, yapacağım her eylem öncelikle partime, ilçeme ve Cumhur İttifakı'na zarar verir.
Daha önce hülle ile üçkâğıtçılık ile elde edilen sahte belgelerle bir ruhsat alındı. Gürdere Köyü Derneği ve yurttaşlar Rize İdare Mahkemesi’ne dava açtı ve ruhsat iptal oldu. Dolayısıyla bir güvensizlik ortamı oluştu. Daha sonra vali bey, bakan bey ve milletvekilleri de bu yapılan eksikliğin farkına varıp kabul ettiler. Tabi bu arada alan boş kaldı. HDP milletvekili, CHP milletvekili, İYİ Parti milletvekili herkes bu alanı doldurmaya çalıştı. HDP milletvekilleri bunu aldılar meclis gündemine getirdiler. İYİ Parti ve CHP de bunun üstüne atladı. Belli gruplar, “bozguncu gruplar” diyeyim, bu işin içine dahil oldu.
Aslında bizim kızdığımız şeylerden biri AK Parti Rize Milletvekili Muhammet Avcı. Buradan geliyor, geçiyor ama Petrana’da (köy) durup insanları dinlemiyor. Bu insanlar bir şeylere oy veriyorlar. Ne oluyor, burada bir dinlemek lazım.
Bir yıl da rehabilitesi var ve buradan tamamen çıkacaklar. Burayı rehabilite edecekler, yeşillendirecekler, Örnekleri var mı, onu da bilmiyorum. Devlet erkanı bize bunu söylediği zaman ben oradan elime sopayı alıp jandarmaya “yalan söylüyorsunuz” diyemem. Partimin çizgisinin dışına çıkamam.
Devlet diyorsa “sadece 13 hektarlık alandan bu taşı alacağız” başka bir alternatifimiz yok. Buna ister istemez bir adım geri durmak durumundayım.
Öncelikle şunu da söyleyeyim. HES mi, taş ocağı mı derseniz, ben HES derim. Çünkü taş ocağı hepten mahvedecek orayı, taş ocağı bir felakettir.”

"Bu saatten sonra benim belediye başkanı olarak Hakan Karagöz olarak söyleyeceğim her söz, yazacağım her yazı, yapacağım her eylem öncelikle partime, ilçeme ve Cumhur İttifakı'na zarar verir. Daha önce hülle ile üçkâğıtçılık ile elde edilen sahte belgelerle bir ruhsat alındı. Gürdere Köyü Derneği ve yurttaşlar Rize İdare Mahkemesi’ne dava açtı ve ruhsat iptal oldu. Dolayısıyla bir güvensizlik ortamı oluştu. Daha sonra vali bey, bakan bey ve milletvekilleri de bu yapılan eksikliğin farkına varıp kabul ettiler. Tabi bu arada alan boş kaldı. HDP milletvekili, CHP milletvekili, İYİ Parti milletvekili herkes bu alanı doldurmaya çalıştı. HDP milletvekilleri bunu aldılar meclis gündemine getirdiler. İYİ Parti ve CHP de bunun üstüne atladı. Belli gruplar, “bozguncu gruplar” diyeyim, bu işin içine dahil oldu. pushfn('ads'); Aslında bizim kızdığımız şeylerden biri AK Parti Rize Milletvekili Muhammet Avcı. Buradan geliyor, geçiyor ama Petrana’da (köy) durup insanları dinlemiyor. Bu insanlar bir şeylere oy veriyorlar. Ne oluyor, burada bir dinlemek lazım. Bir yıl da rehabilitesi var ve buradan tamamen çıkacaklar. Burayı rehabilite edecekler, yeşillendirecekler, Örnekleri var mı, onu da bilmiyorum. Devlet erkanı bize bunu söylediği zaman ben oradan elime sopayı alıp jandarmaya “yalan söylüyorsunuz” diyemem. Partimin çizgisinin dışına çıkamam. Devlet diyorsa “sadece 13 hektarlık alandan bu taşı alacağız” başka bir alternatifimiz yok. Buna ister istemez bir adım geri durmak durumundayım. Öncelikle şunu da söyleyeyim. HES mi, taş ocağı mı derseniz, ben HES derim. Çünkü taş ocağı hepten mahvedecek orayı, taş ocağı bir felakettir.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı