İkizdere heyetinden Saadet Partisi’ne ziyaret

Rize’nin İkizdere ilçesinde yapılmak istenen taş ocağına karşı yerli halkın protestoları devam ederken, İkizdere Dernekleri Federasyonu heyeti Saadet Partisi’ne bir ziyaret gerçekleştirdi.

GÜNDEM 02.06.2021, 04:35
4
İkizdere heyetinden Saadet Partisi’ne ziyaret
İkizdere heyeti, Saadet Partisi’nin verdiği desteklerden ötürü teşekkürlerini iletti.
Rize’nin İkizdere ilçesinde bulunan İşkence dere mevkiinde yapılmak istenen taş ocağına karşı yerli halk tarafından direniş devam ederken, Rize Valiliği tarafından getirilen yasak kararı ile halkın direnişinin önüne bir engel konuldu. İkizdere Dernekleri Federasyonu heyeti, İkizdere’de yaşanan direnişte destek veren siyasi partilere iade-i ziyaret gerçekleştiriyor. İlk ziyaretlerini ise Saadet Partisi’ne gerçekleştirdi. Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Cafer Güneş başkanlığındaki heyet İkizdere Dernekler Federasyonu heyetini kabul etti.

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Cafer Güneş, yapılan yanlışlıkların karşısında durduklarını belirterek, “Çok kısa bir süre önce hep birlikte yaşadığımız birtakım olaylara sahne olan Rize’de İşkencedere Vadisi’nde yaşanılanları gördük. Milletvekilimiz sayın Abdulkadir Karaduman olaylar başlar başlamaz partimiz adına olay mahalline gidip orada incelemelerde bulundu” dedi.

Her şeye para gözüyle bakıldığını dile getiren Güneş, İkizdere’de yaşananların temelinde de bu sorun yattığını kaydetti. Saadet Partisi olarak doğayı ve o bölgede yaşayan halkı yok sayan uygulamalarla mücadele etmeye devam edeceklerini dile getiren Güneş, “Her şey paradır diyen zihniyet buraya da para gözüyle baktığı için ne tabiat, ne halk ne de gelecek nesli önemsemiyor. İllaki parasal olarak tatminini önemsiyor” tepkisinde bulundu.

İkizdere’de Rize Valiliği tarafından getirilen yasağa değinen İkizdere Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Ziya Yıldırım, “Hem Saadet Partisi’ne hem de milletvekilimize duyarlı davranışından dolayı çok teşekkür ederiz. İkizdere, İşkencedere’de vahşice bir talan var. 922 ilçenin içinde bir ilçeye yasaklar konulmuş 15 gündü, 15 gün daha uzatıldı. Burada amacımız orada taş ocağı yaptırmamak, onun mücadelesini vermek. Orası bizim. İnsanlar doğanın ne kadar kıymetli olduğunu unutuyor. Bir arının yok olması ile dünyanın yok olacağı söyleniyor. Burada 2 bin 350 endemik bitkinin olduğu bir yerde, köylülerin yaşadığı bir yerde taş ocağı yapılmak isteniyor. Hukuki olarak mücadelemizi ediyoruz. Köyde yaşayan arkadaşlarımız müthiş bir direnç gösteriyor” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı