İktidar için cin şişeden çıktı! Muhalefet ile görüşüyorlar

İktidarın kendisiyle çelişen politikaları parti içerisinde rahatsızlığı had safhaya çıkarırken, rahatsız olanların muhalefetle temasa geçtiği öğrenildi.

GÜNDEM 22.10.2022, 09:25
1
İktidar için cin şişeden çıktı! Muhalefet ile görüşüyorlar
İktidarın kuruluş amaçlarıyla çelişen politikalarından dolayı parti içerisinde rahatsızlık artarken, işlerin düzenleyeceğinden umudunu kesenlerin ise muhalefet partileriyle görüşmeler yaptığı belirtiliyor. İktidar mensuplarının muhalefet parti liderleriyle görüşmelerinin sıklaştığı öğrenilirken, partisinden istifa eden eski Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı ve AKP Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba gibi sırada birçok kişinin olduğu ifade ediliyor. Başta eski vekil ve belediye başkanları olmak üzere, mevcut vekil ve belediye başkanlarının da muhalefet saflarına geçmek için görüşmeler yaptığı belirtilirken, “Fakıbaba’nın istifasıyla iktidar için cin şişeden çıktı” yorumları yapıldı.
İktidar partisinin kuruluş politikalarına aykırı söylem ve eylemlerde bulunması parti içesinde büyük rahatsızlıklara neden oluyor. Partinin gidişatından memnun olmayan birçok milletvekili, belediye başkanı ve AKP mensubunun durumu kapalı kapılar ardında dile getirirken, düzelme emaresi görülmemesi üzerine ise yeni arayışlara girdiği öğrenildi. Parti ile ilgili eleştirileri ve tavsiyelerin dikkate alınmadığını düşünen birçok ismin muhalefet partileriyle temas kurduğu ifade ediliyor. Önceki gün partisinden istifa eden eski Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı, AKP Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba’nın İyi Parti’ye katılması ve sonrasında yaptığı açıklamalar, parti içerisindeki rahatsızlıkları doğruluyor. Fakıbaba’nın istifasından sonra yeni isimlerin istifa edeceği belirtilirken, bu istifaların ise seçim tarihinin netleşmesiyle birlikte artacağı tahmin ediliyor.
Mevcut belediye başkanı ve milletvekillerinin yanı sıra olaylı bir şekilde belediye başkanlığından ayrılanların da muhalefet parti liderleriyle görüştüğü ve geçiş için uygun zamanı beklediği belirtiliyor. Uygun zamanın ise seçim tarihinin netleşmesi ve meydanların ısınması olarak değerlendirildiği ifade ediliyor. Seçim sürecine girildiği zamanda AKP mensuplarından muhalefet partilerine geçişlerin hızlanacağı tahmin ediliyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı