İktidar, ittifaktan korkuyor

Masayı dağıtmak için elinden geleni ardına koymayan iktidarın, 6’lı masanın paydaşlarıyla ilgili elinde siyasi malzeme bulunmaması canını sıkıyor.

GÜNDEM 06.07.2022, 07:25
1
İktidar, ittifaktan korkuyor
Altılı masa 5’inci kez İyi Parti’nin ev sahipliğinde toplandı. 6’lı masanın düzenli bir şekilde toplanması ve gelecek adına önemli kararlar alması en çok iktidar ve küçük ortağını korkutuyor. 6’lı masanın paydaşları ile ilgili herhangi bir siyasi malzeme bulamayan iktidar, sürekli aday üzerinden algı oluşturmaya çabalıyor. Ancak altılı masanın siyasi iradesi, iktidarın stratejilerini tek tek bozuyor.

Türkiye’nin içinden geçtiği sıkıntılı sürece bir çözüm üretmek ve vatandaşlara umut aşılamak için yola çıkan 6 siyasi parti genel başkanı önceki gün 5’inci sefer toplandı. İyi Parti’nin ev sahipliğinde toplanan Saadet Partisi, CHP, Deva Partisi, Gelecek Partisi ve Demokrat Parti genel başkanları, başta ülkenin güncel meseleleri olmak üzere birçok konuda istişarelerde bulundu. Toplantının ardından ise liderler ortak açıklama yaptı.

Altılı masanın hem geleceğe yönelik çözüm üretip yol haritası çıkarması hem de kararlı duruşu Cumhur İttifakı ortaklarını korkutuyor. 6’lı masayı dağıtmak isteyen iktidar ve küçük ortağının, 6’lı masayı dağıtmak için elinde herhangi bir siyasi malzeme bulamazken en son adaylık konusuna sarıldı. Adaylık konusu üzerinden 6’lı masayı yıpratacağını sanan iktidar ve ortağı her fırsatta ‘adayını açıkla’ baskısı yapıyor. Ancak 6’lı masanın “sen önce seçim tarihini açıkla” şeklindeki duruşu iktidarın elini kolunu bağlıyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı