İktidar, sızıntının peşine düştü

Türkiye’nin kanayan yarası haline gelen konularda, muhalefetin iktidardan önce harekete geçmesi, hükümeti kara kara düşündürüyor.

SİYASET 31.07.2022, 04:35
1
İktidar, sızıntının peşine düştü
KYK ve ÖTV konularında muhalefetin kampanya başlatmasından hemen sonra iktidarın adım atması, hükümette sızıntı şüphesi uyandırdı. İktidar, içerden ve bürokrasiden muhalefete bilgi sızdırıldığı gerekçesiyle sızıntının peşine düşerken, benzer durumların yaşanmaması için de tedbirler aldığı öğrenildi.
Muhalefetin, iktidarın gündeminde olan konularla ilgili açıklamalar yapması iktidarı harekete geçirdi. En son, ÖTV konusunda muhalefetin açıklama yaparak iktidarı boşa düşürmesi, hükümeti kara kara düşündürüyor. İktidar, içerden ve bürokrasiden muhalefete bilgi sızdırıldığı gerekçesiyle sızıntının peşine düşerken, benzer durumların yaşanmaması için de tedbirler aldığı öğrenildi.

Gençlerin kanayan yarası haline gelen Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) borcuyla ilgili muhalefetin kampanya başlatmasından sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan, KYK borçlarından faizlerin silineceğini duyurdu. Birkaç gün önce ise otomotiv sektöründeki sıkıntılardan dolayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ÖTV videosu çekti. Videonun sosyal medyada paylaşılmasından birkaç saat sonra ise Cumhurbaşkanı’na otomobillerde ÖTV’yi üç katına çıkarma ve sıfırlama yetkisi verildiği Resmi Gazete’de yayımlandı. KYK’dan sonra ÖTV’de de muhalefetin iktidardan hemen önce harekete geçmesi iktidarı iyiden iyiye şüpheye sevk etti. İktidar ise içerden ve bürokrasiden sızıntı olma ihtimaline karşı çalışmalarını hızlandırdı.

Vatandaşın yakından takip ettiği konularda önce muhalefetin hemen ardından ise iktidarın adım atması hükümeti endişelendiriyor. “İktidar adım atmadan muhalefet önceden öğreniyor” yorumlarının yapıldığı bu günlerde iktidar, bürokrasiden ve parti içerisinden muhalefete bilgi sızdırıldığı şüphesiyle harekete geçti. Sızıntının olup olmadığını araştıran iktidar, sızıntı yoksa bile muhalefetin nasıl önceden harekete geçtiğini kara kara düşünüyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı