İktidar, terörü karıştırdı

Cenin Mülteci Kampı’nda büyük bir vahşete imza atan İsrail’e yanıt gecikmedi. 21 yaşındaki Hayri Alkam isimli Filistinli tarafından Kudüs’te gerçekleştirilen operasyonda yedi İsrailli öldürüldü.

GÜNDEM 29.01.2023, 04:35
1
İktidar, terörü karıştırdı
İşgalci İsrail rejimi geçtiğimiz günlerde Cenin Mülteci Kampı’na vahşice saldırmış ve dokuz Filistinliyi şehit etmişti. Siyonistlerin haddi aşmalarına yanıt olarak dün Kudüs’te bir eylem gerçekleştirildi. 21 yaşındaki Hayri Alkam tarafından düzenlenen silahlı saldırıda yedi İsrailli öldürüldü. İşgal altındaki Kudüs’te bulunan Neve Yakov adlı yasadışı Yahudi işgal biriminde bir araçla gelen Alkam, önüne çıkan işgalcileri vura vura ilerledi. Nihayetinde İsrail polisleriyle çatışmaya giren Filistinli direnişçi şehadet şerbetini içti.
İsrail’in Cenin’de gerçekleştirdiği katliamı baskın olarak nitelendiren Dışişleri Bakanlığı, bir Filistinlinin Kudüs’teki misilleme eylemine dair skandal bir açıklamada bulundu. Konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada söz konusu direniş eylemi terör saldırısı olarak nitelendirildi. Filistin direnişinin kınandığı açıklamada, “Saldırıda hayatını kaybedenlerin aileleri ile İsrail hükümeti ve halkına taziyelerimizi sunuyor, yaralananlara acil şifalar diliyoruz” denildi.
Dışişleri Bakanlığı’nın yanı sıra AK Parti hükümetinden de rezalet bir açıklama yapıldı. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Kudüs’te gerçekleştirilen ve çok sayıda İsraillinin ölümüne yol açan saldırıyı terör faaliyeti olarak nitelendirdi. İsrail’e üzüntülerini ileten Çelik, “Kudüs’te bir sinagoga düzenlenen terör saldırısında çok sayıda kişi hayatını kaybetti. Bu terör saldırısını kınıyoruz. İsrail hükümeti ve halkına, saldırıda yakınlarını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diliyoruz” ifadelerini kullandı.
Kudüs’te çok sayıda İsraillinin öldürüldüğü operasyonun ardından açıklamada bulunan Filistin direniş hareketleri, gerçekleştirilen eylemi tebrik etti. Konuya ilişkin olarak HAMAS’tan yapılan açıklamada, “Kudüs’te gerçekleştirilen kahramanca operasyon, İsrail’in suçlarına verilecek yanıtların bir başlangıcıdır. Filistin halkı, işgale karşı direnmede ve topraklarını korumada birlik ve beraberlik içerisindedir. Kudüs’te gerçekleştirilen operasyon, İsrail’in acizliğini gözler önüne sermiştir. Bu operasyon, Cenin’deki katliamlara verilen bir yanıttır” denildi.
HAMAS’ın yanı sıra Filistin İslami Cihad Hareketi ve Filistin Halk Kurtuluş Cephesi de Kudüs’te gerçekleştirilen direniş eylemine sahip çıktı. Konuya dair açıklamada bulunan söz konusu hareketler, düzenlenen eylemi övdü. Bu bağlamda, İslami Cihad’dan, “Kudüs operasyonu, İsrail’e verilen bir mesajdır. Biz tüm senaryolara hazırız. Batı Şeria ve Kudüs’teki direnişçilerin yanında olmaya devam edeceğiz” açıklaması gelirken Filistin Halk Kurtuluş Cephesi de, “Kudüs’teki operasyon Filistin halkının İsrail işgaline karşı koyma iradesinin somutlaşmış halidir. İsrail’in Cenin’de işlediği katliamlara sessiz kalan uluslararası toplum da İsrail’in suçlarına ortaktır” sözlerini sarf etti.
Kudüs’te gerçekleştirilen eylemde çok sayıda İsrailliyi öldüren Hayri Alkam’ın 21 yaşında olduğu öğrenildi. İsrail medyasının aktardığına göre hiçbir direniş hareketi ile bağı olmayan Alkam’ın aynı isme sahip olan dedesi de geçtiğimiz yıllarda şehadet şerbetini içmişti. Dede Alkam, 13 Mayıs 1988’de bir İsrailli işgalci tarafından bıçaklanarak şehit olmuştu.
Kudüs’te çok sayıda İsraillinin öldürüldüğü operasyonun bir sinagogda gerçekleştirildiği iddia edildiyse de söz konusu bilginin doğru olmadığı ortaya çıktı. Kudüs’te Hayri Alkam tarafından gerçekleştirilen ve çok sayıda İsraillinin ölümüne yol açan operasyon sinagogda gerçekleşmedi. Söz konusu eylemin sinagoga en az 100 metre uzaklıktaki bir alanda vuku bulduğu öğrenildi.
21 yaşındaki Hayri Alkam tarafından gerçekleştirilen direniş eyleminin detayları da ortaya çıktı. Millî Gazete’nin ulaştığı bilgilere göre operasyon, Hayri Alkam’ın şehit olduğu Neve Yakov yerleşim mahallesindeki işgalcilerin bir araya geldiği yerde gerçekleşti. Olay yerine bir araçla gelen Alkam, etrafındakileri vura vura ilerledi. Önüne çıkan İsrailli işgalcileri vura vura ilerleyen Hayri Alkam sonunda İsrail polisleriyle de çatıştı. Şehadet şerbetini içen Alkam’ın bir İsrail polisini de öldürdüğü iddialar arasında yer aldı.
Kudüs’te gerçekleştirilen direniş eyleminin ardından İsrail rejiminin büyük bir panik içerisinde olduğu görüldü. İsrail medyası, Hayri Alkam’ın herhangi bir direniş oluşumuyla bağının ortaya çıkarılamadığını söylese de İsrail polisi Alkam’ın silah eğitimi almış olması ihtimalinin üzerinde duruyor. İsrail polisi olaya dair incelemelerini sürdürüyor. Şu anda üzerinde en çok durulan noktalardan biri Hayri Alkam’ın nasıl bu denli profesyonel bir şekilde hareket edebildiği...

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı