İktidar yolunda fitil ateşlendi

Saadet Partisi, Seçime Hazırlık Hamle Toplantısı’nın ilkini başkent Ankara’da coşkulu bir programla gerçekleştirdi. Saadet Partisi’nin bütün kadrolarıyla seçime en hazır parti olduğu mesajı verildi.

GÜNDEM 14.08.2022, 04:35
1
İktidar yolunda fitil ateşlendi
Saadet Partisi, Seçime Hazırlık Hamle Toplantısı’nın ilkini başkent Ankara’da coşkulu bir programla gerçekleştirdi. Genel Başkan Karamollaoğlu başkanlığında gün boyu süren programda, yapılan sunumlar ve konuşmalarla Saadet Partisi’nin bütün kadrolarıyla seçime en hazır parti olduğu mesajı verildi. Programa katılan 2 bin coşkulu teşkilat mensubu, zafer yolunda iktidar fitilini ateşledi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, sunumlardan sonra salonun coşkulu alkışları eşliğinde sahneye çıktı.
Saadet Partisi’nin Milli Görüş prensiplerini benimsemiş ve hem Türkiye’de hem de dünyada barışı tesis etmeye çalışan bir teşkilat olduğunu söyleyen Karamollaoğlu, “Bütün insanlık için sadece kendimiz için değil, bu konuyu, bütün teşkilatımızın özümsemesi gerekiyor. Herkesin barış ve huzur içerisinde olması kâmil manada inanç ve düşünce hürriyeti ile sağlanır. Peki, bu nasıl sağlanır? Adaletle. Biz bütün insanların saadeti için çalışırken, kâmil manada inanç ve düşünce hürriyeti ile sağlanacağına, bunun da adalet ile sağlanacağına inanıyoruz. Maddi ihtiyaçları da kâmil manada sağlamak mecburiyetindeyiz” dedi.

Erbakan Hoca’nın muazzam bir önder olduğuna vurgu yapan Karamollaoğlu, “Darmadağın olmuş olan İslam âlemini toplamak için gayret etti. Problemlerimiz belli biz bu problemlerin üzerinden kendi inanç ve düşüncelerimiz üzerinden oluşturduğumuz projelerle geleceğiz. Buna da Milli Görüş diyoruz. Her iktidarı döneminde Erbakan Hoca hakikaten destan yazdı” dedi.

“Hakkı her yerde en yüksek sesle biz söyleyeceğiz”
* Saadet Partisi tarafından organize edilen Seçime Hazırlık Hamle Toplantısı’na katılan Saadet Partisi Kurucu Genel Başkanı ve ESAM Genel Başkanı Recai Kutan, siyasi yaşamını ve merhum Milli Görüş Lideri Necmettin Erbakan ile hatıralarını anlattı.
Saadet Partisi tarafından organize edilen Seçime Hazırlık Hamle Toplantısı’nda konuşan Saadet Partisi Kurucu Genel Başkanı ve ESAM Genel Başkanı Recai Kutan, toplantıya katılan partililerin yeni bir dünya için çalışmalarına devam ederek mücadele etmeleri gerektiğini belirterek, partilileri selamladı.

Konuşmasında iki farklı hatıraya yer veren Kutan, geçmiş seçim dönemlerinden birinde yaşadıklarını anlatarak, “Memleketim Malatya’da bir seçim dönemiydi o dönemde ben milletvekili adayıydım. O zaman bütün organizasyonu merhum Oğuzhan Asiltürk Bey ile birlikte yaptık. Özellikle nispeten yüksek nüfuslu beldeleri adım adım dolaşıp doğruyu anlatmak, ‘Hak geldi batıl zail oldu’ prensibimizi anlatmak üzere bir çalışmanın içerisine girdik. Bir beldeye gitmiştik o belde nispeten yüksek nüfusa sahip bir beldeydi. Biz o dönem gidip anlattık. Birisi dedi ki buraya sizden önce iki tane genç geldi. Sizin burada anlattıklarınızı anlattılar ve bizi ikaz ettiler. Sadece kendiniz için değil çocuklarınız ve torunlarınız için bunlara dikkat edin dediler. Belli bir müddet sonra kimler olduğunu anladık. O dönemde ortaöğretimde çalışan öğretmenler kendi aralarında bir organizasyon yapmışlar belde belde gezerek bizim anlatacaklarımızı anlattıklarını öğrendik. Bunu şunun için söylüyorum bazıları bunlar Milli Görüşçüdür diyorlar ya demeleri yetmez. İçine girerek, aktif bir şekilde çalışmak gerekmektedir” dedi.

Merhum Erbakan Hoca’yı en eskiden tanıyanlardan biri olduğuna dikkat çeken Kutan, anlattığı ikinci hatırasında Erbakan Hoca ile birlikte Suudi Arabistan’da yaşadıklarını anlatarak, “Erbakan Hoca’mız bir gün, ‘Önümüzdeki haftayı boş bırak senle beraber Suudi Arabistan’a gideceğiz’ demişti. Gittik, Taif’te program başladı. Rahmetli hocamız orada 1.5 saatlik konuşma yaptı. Hoca, ‘2. Dünya Savaşı’ndan sonra dünyayı kendi amaçları için kullanmak isteyen şer güçler yepyeni organizasyonlar yaptılar. Onların bir sürü teşkilatı var DSÖ’sü var, NATO’su, UNESCO’su var bir de onların bir matbaası var orada bir yeşil kağıt basıyorlar adını da dolar koymuşlar. Diyorlar ki size burada petrol üreticisisiniz eğer bu petrolünü satacaksan dolar ile satmak mecburiyetindesin böylece hepimizi sömürüyorlar. Geliniz bunu düzeltelim. Ne yapacağız biz NATO yerine kendi Müslüman Ülkeler Savunma Teşkilatı’nı kuracağız. UNESCO’muzu kuracağız, Kendi Dünya Sağlık Teşkilatı’mızı kuracağız ve özellikle bütün Müslüman ülkeleri için müşterek bir para birimimizi uygulamaya koyacağız onlar dolar derken biz İslam dinarı diyeceğiz. Böylece varlıklarımızı onlara sömürttürmeyeceğiz.’ Bütün dinleyenler ilk defa duyduğu için şaşkınlıkla dinlediler. Bu konuşmanın ardından Erbakan Hoca’ya, ‘Siz bu yaptığınız konuşma ile şer güçlerin bazı dokunulmaz zannedilen yerlerinin altına bir atom bombası koydunuz’ dedim. Hoca ise, ‘Dediklerinizde haklısınız ancak birilerinin İslam âleminde bu gerçekleri söyleme mecburiyeti vardı bunları söylemek bana nasip oldu’ dedi. Aradan bir zaman geçmişti. Suudi Arabistan’a gitmiştim. Bir genç kalkıp Erbakan Hoca’mızın Suudi Arabistan’da yaptığı konuşmayı kelimesi kelimesine anlattı. Anlaşılıyor ki hakkı ifade ettiğiniz zaman bunun kaybolması mümkün değil. Onun için siz değerli kardeşlerime diyorum ki hakkı her yerde en yüksek sesle biz söyleyeceğiz” ifadelerini kullandı.

SAADET Partisi, Seçime Hazırlık Hamle Toplantısı’nın ilkini Büyük Anadolu Otel’de coşkulu bir şekilde gerçekleştirdi. 81 ilden binlerce teşkilat mensubunun katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda seçimin besmelesi çekildi.
* Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun başkanlığında gün boyu süren programda, genel başkan yardımcılarının yanı sıra Siyasal İletişim Uzmanı Dr. İbrahim Uslu ‘Seçmen Davranışları’, İletişim Uzmanı Onur Tuğman ‘Etkili ve Doğru İletişim’, Doç. Dr. Musa Öztürk ise ‘Ekonomi ve Seçimler’ konulu sunumlar gerçekleştirdi.
Saadet Partisi Seçime Hazırlık Hamle Toplantısı’nın ilkini Büyük Anadolu Otel’de coşkulu bir şekilde gerçekleştirdi. 81 ilden binlerce teşkilat mensubunun katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda seçimin besmelesi çekildi. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun başkanlığında gün boyu süren programda genel başkan yardımcılarının yanı sıra Siyasal İletişim Uzmanı Dr. İbrahim Uslu, ‘Seçmen Davranışları’,  İletişim Uzmanı Onur Tuğman, ‘Etkili ve Doğru İletişim’, Doç. Dr. Musa Öztürk ise ‘Ekonomi ve Seçimler’ konulu sunumlar gerçekleştirdi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, sunumlardan sonra salonun coşkulu alkışları eşliğinde sahneye çıktı. Uzun süre teşkilat mensuplarının sevgi gösterilerine maruz kalan Karamollaoğlu, konuşmasına seçime doğru önemli bir adım atıldığının altını çizerek başladı. Türkiye’nin dört bir tarafından yaklaşık 2 bin kişinin Ankara’ya geldiğini söyleyen Karamollaoğlu, heyecanlarından ve çalışmalarından dolayı teşkilat mensuplarına teşekkür etti.

Saadet Partisi’nin Milli Görüş prensiplerini benimsemiş ve Türkiye’de hem de dünyada barışı tesis etmeye çalışan bir teşkilat olduğunu söyleyen Karamollaoğlu, “Bütün insanlık için sadece kendimiz için değil, bu konuyu, bütün teşkilatımızın özümsemesi gerekiyor. Herkesin barış ve huzur içerisinde olması kâmil manada inanç ve düşünce hürriyeti ile sağlanır. Peki, bu nasıl sağlanır adaletle. Biz bütün insanların saadeti için çalışırken, kâmil manada inanç ve düşünce hürriyeti ile sağlanacağına bunun da adalet ile sağlanacağına inanıyoruz. Maddi ihtiyaçları da kâmil manada sağlamak mecburiyetindeyiz” dedi.

“Barış içinde yaşayacağız. Bu da güvenliğin tesisi ile mümkün olur” diyen Karamollaoğlu, şöyle devam etti: “Güvenlik adaletin tesisi ile sağlanır. Maddeten kalkınma, manevi kalkınma kadar önem arz eder. Biz bütün dünyada barışın huzurun, adaletin tesisi için çalışırsak ve bunu da gerçekleştirirsek bu bize şeref ve haysiyet sağlar. Biz buna da şahsiyetli bir dış politika ile buna kavuşacağımıza inanıyoruz. Biz şahsiyetli bir dış politika derken,  sömürüyü kendi hakkı gibi gören, kendilerini en üstün gören yapılara karşı adalete dayalı dünyayı kurarak çalışmaktır.“

Saadet Partisi’nin logosunda bulunan 5 yıldızın prensiplerini anlattığını hatırlatan Karamollaoğlu, “Hiçbir siyasi partide bu prensipleri bulamazsınız. Zor bir dönemden geçiyoruz. Adam yanlışı yapıyor, yalanı söylüyor bunun da erdem olduğunu söyleyebiliyor.  Biz bu bozuk düzenin değişmesi için çalışan bir siyasi partiyiz. Bizim söylediğimiz kapsamda bunu bulmak o kadar kolayda değil. Biz sadece kendi ülkemizde karşımıza çıkan çevreleri görüyoruz. Biz nasıl ki sadece kendimiz için adil düzen kurmak için değil tüm dünya için adil bir düzen kurmak için çalışıyoruz” diye konuştu.

Erbakan Hoca’nın muazzam bir önder olduğuna vurgu yapan Karamollaoğlu, “Darmadağın olmuş olan İslam âlemini toplamak için gayret etti. Problemlerimiz belli biz bu problemlerin üzerinden kendi inanç ve düşüncelerimiz üzerinden oluşturduğumuz projelerle geleceğiz. Buna da Milli Görüş diyoruz. Her iktidarı döneminde Erbakan hakikaten destan yazdı. 74’te Ecevit ile hükümet kurdu. Özellikle sağcı geçinen kesim içi kırmızı dışı yeşil dediler. O dönemde Ecevit bir şey söyledi. ‘Biz bu insanlarla bir araya gelinmez, hükümet kurulmaz diyorduk ama öyle değilmiş’ dedi. O dönem yapılanları düşününce ne kadar önemli bir koalisyon kurulmuş görmüş oluruz” dedi.

Saadet Partisi Genel Başkan Vekili Sabri Tekir, ‘Nasıl Bir Seçime Gidiyoruz?’ konulu sunumunda Türkiye’de ekonomik krizin etkilerinin her geçen gün arttığını belirterek, icra dosyası sayısının 24 milyonu geçtiğini kaydetti. Tekir, gelir dağılımında adalet sağlanmadığı sürece sağlıklı bir yönetimden bahsetmenin mümkün olmayacağının altını çizdi. Hukuk düzeni bakımından da Türkiye’nin konumunun arzu edilen bir konumda olmadığını vurguladı.

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Sunar, ‘İletişim Stratejimiz ve Hatiplerimiz’ konulu sunumuna, “Bugün burada bir araya gelen bin 600 kişi Saadet Partisi’ni iktidara taşıyacak kadrolardır” diyerek başladı.  Eğitim için değil iktidara hazırlık için bir araya geldiklerinin altını çizen Sunar, “Saadet Partisi toplumun tümüne dokunan, tümüne ulaşan, tümünün ulaştığı bir parti olmak istiyoruz. Biz Saadet Partisi ‘bilir’ dedirtmek istiyoruz. ‘Konuşulabilir, anlaşılabilir, erişilebilir, uzlaşılabilir, sorunları çözebilir, oy verilebilir ve seçimi kazanabilir’ bir parti dedirtmek istiyoruz” diye konuştu.

‘Seçim Kadromuz: Teşkilatlarımız’ konulu bir sunum gerçekleştiren Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Arıkan, seçmenlere ulaşmanın en iyi yolunun teşkilatlanma olduğuna dikkat çekerek, “Seçim önümüze gelmeden önce mahalle ve sandık teşkilatlarımızı tamamlamalıyız. Bizim teşkilatlarımızdan istediğimiz görev alanlarınızda, çalınmadık kapı, tutulmadık el, dokunulmadık kalp bırakmamanızdır. Gayemiz seçmenlerin oyunu alarak iktidara gelmek olmalıdır” dedi.

Saadet Partisi Genel Sekreteri Mesut Doğan yaptığı ‘Çalışma Disiplinimiz’ adlı sunumunda, tarihin en dağınık döneminin yaşandığına vurgu yaparak, “Bunları en iyi Saadet Partililer görüyor. Bizim amacımız herkesin kendini güvende hissettiği bir Türkiye inşa etmektir. Bunları yaparken sorumluluklarımızı unutmadan bunları yapmak lazım. Bizlerin de bu toprakları emanet edeceğimiz çocuklarımıza karşı sorumluluklarımız var. Biz Saadet Partisi’yiz ve sorumluluk taşıyoruz. Biz bu sorumluluğu taşırken tembellik, üşengeçlik yapamayız. Sorumluluğumuz yerine getirmek için inanarak ve modele uygun çalışmalıyız” diye konuştu.

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Fatih Aydın ‘Saadet Çözer’ konulu sunumunda, Saadet Partisi Politika Kurulları olarak 2,5 yıllık sürede 73 politika raporu hazırladıklarını söyleyerek, “Reçetemiz belli kadromuzla ve çözümlerimizle iktidara hazırız. Biz Türkiye’nin sorunlarını biliyoruz aynı zamanda çözümlerini de biliyoruz. Biz tebliğ mercii değiliz. Siyaset hakkın ve adaletin tesis mercidir. Bu seçimde iktidara hazırız” dedi.

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kaya ‘İttifaklar ve Koalisyonlar Tecrübesi’ konulu sunumunda, Milli Görüş’ün koalisyon tecrübelerini anlattı. Saadet Partisi’nin tek bir şartının olduğunun altını çizen Kaya, “Üç hedefimiz var; etkili olabilmek için önemli bir milletvekili sayısına ulaşmamız lazım. İktidarın bir parçası olup ülkenin önemli meselelerini çözmek istiyoruz. Üçüncüsü ise 2024’te ise yerel seçimlerde zaferi göğüslemek” dedi.

Saadet Partisi Parti Sözcüsü Birol Aydın ise ‘Usul, Uyum, Amaç’ konulu sunumunda, “Biz kim olduğumuzu ve niçin çalıştığımızı biliyoruz. Biz sadece yaptıklarımızdan dolayı değil, reddettiklerimizden dolayı Milli Görüşçüyüz. Biz dünyadan ahireti görüyormuşçasına siyaset yapan bir anlayışın temsilcileriyiz. Saadet Partisi olarak bir seçime giderken doğru işi, doğru şekilde yapacağız” diye konuştu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 04:19
Güneş 05:47
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:27
Yatsı 20:49
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı