İlber Ortaylı'dan önemli uyarılar: Şırnak'ta kim okur üniversiteyi

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 27 Mart-2 Nisan arasında kutlanan Kütüphane Haftası nedeniyle düzenlenen etkinlikte İlber Ortaylı öğrencilerle bir araya geldi.

GÜNDEM 29.03.2023, 10:45
2
İlber Ortaylı'dan önemli uyarılar: Şırnak'ta kim okur üniversiteyi
Tarihçi-yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı, eğitim kurumlarının ticarileştiğini belirterek, "Bazı üniversiteleri açmasak iyi olurdu. Şırnak'ta üniversite olmaz; burada okunur. Bu çok açık bir şey. Şırnak'ta kim okur üniversiteyi ? Kim ders yapar orada ? Burada çocuk büyükşehir de okuyacak, büyükşehri görecek" diye konuştu.
Ortaylı, adının verildiği Vefa Lisesi Kütüphanesi'nde buluştuğu gençlere, eğitim ve yaşam alışkanlıkları konusunda öneride bulundu.

Eğitimin uzaktan yapılmasını yanlış bulduğunu anlatan Ortaylı, "Maalesef eski edebiyatımızı size öğretecek bir kültürümüz kalmadı. Yani eğitim enstitüleri kapatıldı. Kapatılması kötü niyetli olmadı. Şuurlu bir şeyden daha kötü. Düpedüz caheletten" diye konuştu.
Ortaylı, gençlerin şiir edebiyat ve tiyatro öğrenmek zorunda olduklarını belirterek, "Meslektaşlarıma da yönelik bir şey. Bilmek zorundasınız ve öğretmek zorundasınız" diye konuştu.
Eğitimin ticarileştiğini ifade eden Ortaylı, "Eğitim ticarete döndü, ilan veren liseler türedi. Her ilan veren okula inanmayın, başarı oranları yüzde 20'den fazla değildir" dedi.

Soruları da yanıtlayan Ortaylı, "Fakat bazı üniversiteleri açmasak iyi olurdu. Şırnak'ta üniversite olmaz; burada okunur. Bu çok açık bir şey. Şırnak'ta kim okur üniversiteyi ? Kim ders yapar orada ? Burada çocuk büyükşehir de okuyacak, büyükşehri görecek. Oraya gidip üniversite açmakla mı olur bu iş? Bunu dediğimde çok kızmışlardı" ifadesini kullandı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:18
Güneş 05:46
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:28
Yatsı 20:50
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı