İlber Ortaylı’dan ‘sandık’ çağrısı: Allah’ını seven çıksın ortaya

Ünlü tarihçi İlber Ortaylı, 14 Mayıs seçimlerinde sandığa gitmeyen vatandaşlara ikinci tur için dikkat çeken bir çağrıda bulundu. İlber Ortaylı, “Allah’ını seven çıksın ortaya” dedi.

GÜNDEM 19.05.2023, 12:45 19.05.2023, 21:04
3
İlber Ortaylı’dan ‘sandık’ çağrısı: Allah’ını seven çıksın ortaya

Ünlü tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı 28 Mayıs’taki ikinci tura kalan cumhurbaşkanlığı seçimi için bir çağrıda bulundu. 
14 Mayıs 2023 seçimlerinde sandığa gitmeyen seçmen sayısı bir hayli fazla. 
İlber Ortalı, 28 Mayıs'ta yapılacak seçimler için sandığa gitmenin önemine değindi. Ortaylı, “Hakikaten yurdunuzu seviyorsanız, geleceğinizi düşünüyorsanız ortaya çıkarsınız.” diye konuştu.
Sözcü gazetesinden Ruhat Mengi’ye konuşan tarihçi İlber Ortaylı, yurtdışındaki seçmene de “Lütfen yurdunuzun durumunu dikkate alın.” uyarısında bulundu.
14 Mayıs seçimlerinde sandığa gitmeyenlere ilişkin “Allah’ını seven çıksın ortaya” ifadesini kullanan İlber Ortaylı, şunları söyledi:

“Şu anda sandığa gitmeyenlerin yaşı, tahsil durumu, geldiği bölge üzerinde teferruatlı bilgiye sahip değiliz. Anketçilerimiz ve siyasetçilerimiz zamanında bunun araştırmasını yaptılar mı? Türk politikacısı kadar dünyadan bihaber, mevcut münevverlerin, gazetecilerin aksine hiçbir şey bilmeyen adamı ben dünyada görmedim, her yerde politikacıların arasında dünyaya açık, dünyayı takip eden bir azınlık vardır, burada o mevzubahis değil, bu durum değişecek zaten. O 8 milyonu bir haftada sandığa göndermek çok kolay değil, çünkü sandıkla ilgi kurmayan insanlar maalesef dünyada çok yaygın, hatta Türkiye bu konuda iyiler arasında. Batı'da bizden daha beterleri var. Bir de tabii şunu söyleyeyim; şimdi tekrar seçim yapıldığında oy verenler kaç milyon artacak bilmiyorum ama bizim dışardaki Türklerin çoğunun çifte vatandaşlığı var, o çifte vatandaşlar asıl ekmek yedikleri ülkedeki partilerle ilgilenmezler, seçim günü koltuklarından kalkıp, tavlayı bırakıp gitmezler ama Türkiye seçimlerinde konsolosluklara hücum edip yüzde 70'i oy verir. Onlara da sesleniyorum; lütfen yurdunuzun durumunu dikkate alın, şu veya bu partiye oy verin demiyorum ama lütfen bir daha düşünün “Biz ne yapabiliriz” diye. Bilinçli oy verilmesi çok önemli. Türkiye'de oy kullanmayan 8 milyon insana da şunu söylemek isterim; hani derler ya 'Allah'ını seven çıksın ortaya', hakikaten yurdunuzu seviyorsanız, geleceğinizi düşünüyorsanız ortaya çıkarsınız. Çıkmayan insanların nerede olduğu belli, seçim dolayısıyla bazı aksaklıklar olduğu açık ama bence seçim zamanında evinde oturan adam Türkiye için kabul edilir bir vatandaş tipi değildir, onun üzerinde durmak lazım.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı