İlber Ortaylı’dan yeni Suriyeli açıklaması: Sözlerim cımbızlandı

Geçtiğimiz günlerde mültecilerle ilgili yaptığı açıklamalarla gündem olan İlber Ortaylı sözlerinin cımbızla çekildiğini ifade ederken Suriyelilerin gönderilmeleri gerektiğini açıkladı.

GÜNDEM 13.05.2022, 11:00 13.05.2022, 14:39
12
İlber Ortaylı’dan yeni Suriyeli açıklaması: Sözlerim cımbızlandı

Prof. Dr. İlber Ortaylı Kafa TV YouTube kanalında dün hakkında çıkan haberler hakkında açıklamada bulundu.
Türkiye’nin en çok tanınan tarihçilerinden Prof. Dr. İlber Ortaylı A Haber’de Türkiye’nin mültecilere ihtiyacını olduğunu ifade ederken daha önce Halk TV’de ise Mültecilerin ülkelerine dönmeleri gerektiğini vurguladığı iddia edilmişti. Bu konuyla ilgili İlber Ortaylı’dan bir açıklama geldi.
Ortaylı geçtiğimiz günlerde mültecilerle ilgili olarak iki televizyon kanalında iki farklı açıklama yapmasıyla ilgili sözlerinin cımbızla çekildiğini ifade eden Ortaylı, Suriyelilerin gönderilmesi gerektiğini söyledi.
İşte Ortaylı'nın konuyla ilgili açıklamaları
"Her zaman söylüyorum, her mülteci aynı mülteci değildir. İki tane yayın kuruluşu da Halk TV ve A Haber de birbirine zıt şeyler çıkartıyorlar. Hayır cımbızla çekiyorlar bu eski adettir, kasaba adeti. 'Orada böyle burada böyle diyor' diye konuştular. Böyle trollük yapılmaz. Amaçlı olabilir. Bu iki konuşmanın hepsini okumak lazım oraya bir şey yazacaksan.
Mülteci dediğimiz siyasal açıdan sığınma isteyen kişi demektir. Vatandaşlığı da aday olabilir. Bizim kanunumuzda Türk ırkından olanlar diyor bu ırkçılık değil. Türk kültür azınlıkları demek oluyor. Bunun ucu İran sınırlarından başlayarak Türk azınlığı Çin sınırına Uygurlara kadar gider ve bunlardan aday olur. Suriyelilerin içinde de vardır Halep Türkmenleri ama bizim bildiğimiz Suriyeli falan aday olmaz. Herkes vatandaş olamaz diyorum."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 18 Nisan 2024
İmsak 04:27
Güneş 05:53
Öğle 12:43
İkindi 16:24
Akşam 19:23
Yatsı 20:43
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı