“İmam hatibe karşı olan millete karşıdır”

ÖĞ-DER Genel Başkanı Hamdi Sürücü, toplantıda yaptığı açıklamada, yeni eğitim-öğretim yılında ilk dersin ahlâk ve adalet olması gerektiğini söyledi.

GÜNDEM 04.09.2022, 04:35
1
“İmam hatibe karşı olan millete karşıdır”
ÖĞ-DER Genel Başkanı Hamdi Sürücü toplantıda yaptığı açıklamada, eğitimcilerin zor günler geçirdiğini söyleyerek, güvenlik güçlerinin özel okul öğretmenlerine sert müdahalesine tepki gösterdi. Sürücü, ayrıca yeni eğitim-öğretim yılında ilk dersin ise ahlâk ve adalet olması gerektiğini söyleyerek, son dönemde imam hatip okullarına yönelik bazı hadsiz çıkışlara da, “İmam hatip okullarını inşa eden bu millettir, imam hatip okullarına karşı olanlar da millete karşı olanlardır” diye eleştirdi.
Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞ-DER) Genel Başkanı Hamdi Sürücü, ESAM’da gerçekleştirilen Şube Başkanları Toplantısı’nın açılışında konuştu. Sürücü, yeni göreve atanan yirmi bin öğretmene başarılar dilerken, önümüzdeki hafta başlayacak olan eğitim-öğretim sezonu ile ilgili de değerlendirmelerde bulundu.

Sürücü, “2022-2023 eğitim-öğretim yılına bismillah diyerek başlıyoruz. İlk hafta ilk gün dersinin ahlâk üzerine olmasını tavsiye ediyoruz” diyerek, bu konuda ilgililere çağrıda bulundu. Sürücü, ayrıca öğretmenlere yönelik güvenlik güçlerinin sert müdahalesine ilişkin ise, “Özel okul öğretmenlerine polisin sert müdahalesi bizleri üzmüştür. Öğretmenlik Kanunu çıkartıldığında özel okul öğretmenlerinin öğretmenden sayılmaması, bu kanunun dışında tutulmaları, aslında çıkartılan kanunun hiç de hedeflendiği gibi öğretmenleri kapsamadığı daha iyi anlaşılacaktır” dedi.

Açıklamalarının devamında Sürücü, öğretmenler arasındaki kadro ayrımını da eleştirerek, “Eğer dört başı mamur Öğretmenlik Meslek Kanunu çıkartılsaydı sadece özel okul öğretmenleri değil ücretli öğretmenlik gibi kronik bir sorun da halledilebilirdi. Gelin görün ki uzman öğretmenlik sınavında bir kadro ya da sözleşmeli öğretmen eğer uzman öğretmen için 10 yılı dolduramazsa geçmişte yaptığı ücretli öğretmenlik kariyer sınavına girmesi için gereken 10 yıllık öğretmenliğe sayılmamaktadır. Şöyle bir düşünelim ücretli öğretmenliği öğretmenlik saymayıp uzman öğretmen olmak isteyen bir kadrolu ya da sözleşmeli öğretmene o yıllardaki öğretmenliğin öğretmenlik değil demek açıkça bir skandal ve öğretmene çarpık bakış anlayışının tezahürüdür” diye konuştu.

“Öğretmenlerimiz, ekonomik sıkıntının her ne kadar resmi olarak enflasyonla ilgili belli oranlar verilse de çarşı pazarda en az yüzde 200 gibi hissedilen enflasyon karşısında ezilmiştir. Kaşıkla verilip kepçeyle alınmıştır” diyen Sürücü, öğretmenlerin ekonomik olarak zorlandığını söyledi.

Sürücü son dönemde bazı hadsiz çıkışlara yönelik de, “Bazı şarkıcı müsveddelerinin ya da siyasi parti başkanı olup kendi yaptığı işi Peygamberimizin hayatındaki işlerle karşılaştıran kişilerin beyanatları sadece bu toplum için milletimiz için vakit kaybından başka bir şey değildir. İmam hatip camiasının ve oradan yetişen insanların sadece içinden birkaç kötüyü gösterip her zaman imam hatipler aleyhinde yapılan algı operasyonlarına karşıyız. İmam hatip okullarını inşa eden bu millettir. İmam hatip okullarına karşı olanlar da millete karşı olanlardır. Bu tip olaylar olduktan sonra genelde adli işlemler ile ilgili hukukla ilgili hep çifte standart olduğundan bahsedilmektedir. Tüm bunlar da kurtuluşun yegâne çaresi İslami kurallara İslam ahlâkını ve hukukunun ne dediğine bakmaktır” açıklamasında bulundu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı