İmamoğlu, metro açılışında Erdoğan'a meydan okudu: Tek kişi gidecek...

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Bostancı – Dudullu metrosunun açılışında konuştu. İmamoğlu, "Tek kişi gidecek, milletin hükümeti milletin huzur ve kardeşlik getirecek" dedi.

SİYASET 06.01.2023, 17:10
2
İmamoğlu, metro açılışında Erdoğan'a meydan okudu: Tek kişi gidecek...
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 4 ilçeden geçecek 14,3 km uzunluğundaki 13 istasyonlu Dudullu-Bostancı metro hattının yapımını tamamladı. Bölgede ikamet eden 1,7 milyon kişinin ve İstanbulluların yaşamını kolaylaştıracak hattın açılışı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Gelecek Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılımlarıyla gerçekleştirildi.

“150 Günde 150 Proje” parolasıyla çıktıkları yolculukta, 190’ncı hizmeti, Dudullu-Bostancı metro hattını vatandaşların kullanımına açarak başardıklarını aktaran İmamoğlu, “Sadece ülkemizin değil, aynı zamanda tüm Avrupa’nın en büyük şehri olan İstanbul’u yöneten büyükşehir belediye başkanlarının mutlaka geçmek zorunda oldukları bir sınav vardır. Belediye başkanları, o sınavdan geçemezlerse, diğer bütün derslerden geçmiş olsalar bile, sınıfta kalırlar. İBB başkanlarının en zorlu sınavı, metro sınavıdır. Çünkü dünyadaki bütün büyük şehirlerde olduğu gibi raylı sistemler, İstanbul’un da ulaşım sorunlarının en temel, en acil ve en kalıcı çözümüdür. Metro; medeniyetin, medeni kentlerin başat meselesidir. Ne yazık ki, dünyanın önde gelen pek çok kenti, İstanbul’u bu yarışta, çok yıllar öncedir geride bıraktı. O yüzden, göreve gelir gelmez, tabiri caizse, metro yapmayı, İstanbul için bir onur ve ana hizmet meselesi kabul ettik” ifadelerini kullandı.
İmamoğlu, konuşmasında şu bilgileri paylaştı:
“150 Günde 150 Proje maratonu kapsamında, bu kadim şehrin her bölgesinde bu zamana kadar 161 noktada, 190 projeyi tamamladık veya temel attık. Bu kapsamda 27 altyapı projesine 9,1 milyar lira; 9 kültürel miras projesine 120 milyon lira; 44 çevre ve kentleşme projesine 2,9 milyar lira; 13 kültür ve sanat projesine 300 milyon lira; 80 sosyal hizmet projesine 3,3 milyar lira; 13 spor ve sağlık projesine 250 milyon lira ve 11 ulaşım projesine 14, 9 milyar lira olmak üzere, toplam 31 milyar lira yatırım yaptık. ‘İstanbul yatırımlarla güçleniyor’ mottosuyla çıktığımız bu yolda, sosyal destek ve yardımları görülmemiş ölçüde artırdık. Yeşil alan yatırımlarına hiç olmadığı kadar hız verdik. Onlarca Kreş de açtık, yurtlar da yaptık. Yerebatan Sarnıcı’nı da tarihi cami ve türbelerimizi de restore ettik. Su baskınlarını önleyen altyapı yatırımlarını da çiftçilerimize destek sunmayı da ihmal etmedik. 3,5 yıldır, ‘150 Günde 150 Proje’ temposuyla çalışıyor, İstanbul’un dört bir yanına hizmet, icraat, çözüm götürüyoruz. Hem tarihimizde görülmemiş ölçekte icraat ve hizmet üretiyoruz hem ortak aklı ve demokratik katılımı sağlıyoruz hem de kalıcı demokratik kurullar ve değerler geliştiriyoruz. İstanbul’dan dünyaya, örnek bir yerel yönetim model inşa ediyoruz. Ne yapıyorsak, herkes için yapıyoruz, hiçbir ayrım yapmadan yapıyoruz. Bu yoğun tempo içerisinde ekiplerimiz, büyük bir motivasyon ve koordinasyonla, sırt sırta çalışarak beklentilerin ötesinde kapasite artırdı. Ve bu nedenle, biraz önce söylediğim gibi, kampanyamızı, 150 günde 150 değil, 150 günde 190 projeyle tamamlıyoruz.”

Yaptıkları hizmetleri, israftan arınmış bereketli bir bütçeyle gerçekleştirdiklerini belirten İmamoğlu, konuşmasını şu sözlerle noktaladı:
“Göreceksiniz; 2023’te, Cumhuriyet’imizin yüzüncü yılında, tüm Türkiye’ye bereket gelecek. Bu ülkenin tadını, bereketini kaçıranlar, evlerine geri gidecek. Tek kişinin hükümeti gidecek, yerine milletin hükümeti gelecek. ‘Millet’in hükümeti’, bu ülkeye bolluk, bereket getirecek. ‘Millet’in hükümeti’; hukuk ve adalet, huzur ve kardeşlik getirecek. Bunu, saygıdeğer Genel Başkanlarımızla hep birlikte yapacağız. Hep birlikte, dünyaya ilham kaynağı olacak bir demokrasi mücadelesi vereceğiz. Hepimizin görevleri var. Hep birlikte, dünyaya ilham kaynağı olacak büyük bir demokrasi mücadelesi vereceğiz. Asla vazgeçmeyeceğiz. Demokrasi krizi çıkaranlara karşı, büyük bir haysiyet mücadelesi vereceğiz, haysiyet mücadelesi. Bu tarihi süreci, bu tarihi dayanışmayı, bu tarihi demokrasi birlikteliğini bize yaşatan değerli Genel Başkanım Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na, değerli İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener'e, değerli Gelecek Partisi Genel Başkanı Sayın Ahmet Davutoğlu ve diğer Genel Başkanlarımıza bu tarihi süreci, hepimizi bir arada tuttukları ve farklı anlayışları bir araya getirip bu büyük mücadeleyi sürdürdükleri için tekrar tekrar teşekkür ediyorum. Çünkü bizler; insanlarını birleştirmek, sevgi ve hoşgörü ağlarını, kardeşlik bağlarını büyütmek zorundayız. Bizi çok büyük, çok değerli, çok önemli hedefleri ortaya koymamız gereken ikinci yüzyıl bekliyor. Bu duygularla tekrar, bu güzel proje açılışına katıldığınız için teşekkür ediyorum.”

İBB; 4 ilçeden geçecek 14,3 km uzunluğundaki 13 istasyonlu (Bostancı, Emin Ali Paşa, Ayşekadın, Kozyatağı, Küçükbakkalköy, İçerenköy, Kayışdağı, Mevlana, İMES, Modoko-Keyap, Dudullu, Huzur, Parseller) Dudullu-Bostancı metro hattının yapımına, 26 Şubat 2016’da başladı. Yüzde 55 seviyesine ulaşan imalat işlemleri, finansman yetersizliğinden dolayı, 2019 yılının Mart ayında durma noktasına geldi. 23 Haziran 2019 seçimlerinin ardından göreve başlayan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, durmuş metro hatları konusuna öncelik verdi ve finans kaynağı bulma konusuna yoğunlaştı. Dudullu-Bostancı metro hattındaki çalışmalar, İBB öz kaynakları devreye sokularak, 2020 yılında tekrar başlatıldı. Metro hattı; Anadolu Yakası’nda, toplamda yaklaşık 1,7 milyon kişinin yaşadığı Maltepe, Kadıköy, Ataşehir ve Ümraniye ilçelerini birbirine bağlıyor. Hat ile deniz hatları ve diğer raylı sistem hatlarıyla farklı noktalarda entegrasyon sağlanıyor. Son teknoloji elektro-mekanik sistemle yapılan hat, “Tam Otomatik Sürücüsüz Metro” olarak hizmet verecek ve 90 saniyede bir sefer yapılabilecek. Bostancı – Dudullu arasını 21 dakikaya indirecek metroyla, saatte tek yönde 44 bin 400 yolcu taşınabilecek. İstasyonlarda güvenlik için rayla düşmeyi engelleyici “Tam Boy Peron Ayırıcı Kapılar” kullanıldı. Yatırım kapsamında, Bostancı’da 869, Kozyatağı’nda da 1.962 olmak üzere toplamda 2 bin 831 araçlık yer altı otoparkı yapılıyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı