İmamoğlu'ndan AKP'ye flaş sözler: Arsa yolsuzluğu yapıldı

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, AKP dönemindekl arsa yolsuzluğu yapıldığını açıkladı.

GÜNDEM 31.05.2021, 15:00
3
İmamoğlu'ndan AKP'ye flaş sözler: Arsa yolsuzluğu yapıldı
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB bünyesindeki KİPTAŞ tarafından Tuzla Meydan Evler'indeki yeni sosyal konut projesi temel atma töreninde AKP döneminde arsa yolsuzluğu yapıldığını söyledi.
AKP döneminde Başakşehir’de KİPTAŞ'ın alacağı bir arsa için 36 milyon dolarlık yolsuzluk yapıldığını açıklayan İmamoğlu, yolsuzlukla ilgili belgelerin ellerinde olduğunu, suç duyurusunda bulunduklarını ancak İçişleri Bakanlığı’ndan “Sen soruşturamazsın” cevabı aldıklarını belirtti.

İstanbul Büyükşehir Belediye'yi kastederek “Beni çok rahatsız eden şeyler var” diyen İmamoğlu, “Örnek vermem gerekirse, bugün günlerden pazartesi. Pazartesi günü KİPTAŞ yönetim kurulu kararı alıyor, diyor ki ‘Ben Başakşehir'deki şu arsayı satın alacağım.’ Bir gün sonra bu arsayı, ne hikmetse, bir uyanık 11 milyon dolara alıyor. Cuma günü de KİPTAŞ bu arsayı bu uyanıktan 47 milyon dolara satın alıyor. 28 milyon dolar arada fark” dedi.

İmamoğlu, törendeki konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:
“Kim bu uyanık? Onların da kayıtları var. Kim bu yönetim kurulu? Onların da kayıtları var. Burayı alıyor 47 milyon dolara. Belki ufak tefek rakamsal hatalarım olabilir. Proje yapıyoruz 300-400 konutluk. KİPTAŞ'ın önünde de maketi yapılıyor. Böyle kocaman bir maket. Burayı biz yönetimi aldıktan birkaç ay sonra 'Yeşil alan yaptık' diye karar alınıyor. Buna derler ki bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu.”
Ayrıca bunun önüne geçilmesi gerektiğini dile getiren İmamoğlu, “Yapılan her yanlış vatandaşa yapılan yanlıştır. Suç duyurusunda bulunduk ama İçişleri Bakanlığı 'Sen soruşturamazsın' dedi ve kendisi aldı dosyayı. Merakla bekliyoruz” diye konuştu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı