İmamoğlu’ndan AKP'ye imar tepki: Hani ecdat yadigarı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beşiktaş’ta 2. Abdülhamit tarafından yaptırılan kışlanın bakanlık tarafından imara açılmasına da sert tepki gösterdi.

GÜNDEM 26.01.2023, 17:50
2
İmamoğlu’ndan AKP'ye imar tepki: Hani ecdat yadigarı
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı  Ekrem İmamoğlu, “300 Günde 300 Proje” töreninde konuştu.
İmamoğlu, konuşmasında Beşiktaş Yıldız Parkı yakınındaki 2. Abdülhamit tarafından yaptırılan Orhaniye Kışlası'nın bir bölümünün Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından lüks konut imarına açılmasına da tepki gösterdi.
Beşiktaş’ta  Sultan 2. Abdülhamit tarafından yaptırılan kışlanın bakanlık tarafından imara açılmasını gündemine alarak sert tepki gösteren İmamoğlu “Bugünün iktidarı özellikle Abdülhamit Han'ı sadece kendilerine ait zannederler. Rantı gördüler mi bütün hassasiyetler gidiyor. Hani ecdat? Hala gözünüzü kupon arazilerden geri tutamıyorsunuz. Gözünüz doysun sizin. Ama yapamayacaklar, açıkçası yolcudur Abbas bağlasan durmaz” dedi.
İmamoğlu şu ifadeleri kullandı:
İktidarın yönetimdeki uygulamalarını eleştiren İmamoğlu “Yapamayacaklar, açıkçası yolcudur Abbas bağlasan durmaz. Bu cennet vatanın tapusu hepimizin. Cumhuriyet, bu cennet vatanın tapusuna eşit hak sahibi yaptı. Bu evi hep birlikte ayağa kaldırmalıyız. Dönüşüm süreci başladı. Bazen umutsuz cümleler duyuyorum. Umudunuzu asla yitirmeyin. Zor olanı yapacağız, mecburuz. Tevfik Fikret’in güzel bir sözü var; ‘Zafer biraz da hasar ister' der. Evet hasarımız var ama hasarı büyütmeden bu bir avuç insanı göndereceğiz” diye konuştu.
“2. Abdülhamit o dönem kışlayı Orhan Gazi’ye atfen yaptırıyor. Bütün padişahlar hepimizindir. Osmanlı İmparatorluğu hepimizindir. Ama bugünün iktidarı özellikle Abdülhamit Han’ı sadece kendilerine ait zannederler. İddiaları öyle açıkçası. Ve böyle davranırlar ve ona çok hassas olduklarını ifade ederler.Ama hassasiyet nereye kadar bunların defterinde biliyor musunuz? Rant kapısına kadar. Rantı gördüler mi bütün hassasiyetler gidiyor. Ne yaptılar? Abdülhamit’in tarihi Orhaniye Kışlası’nın bulunduğu alanı imara açtılar. Hem de Çevre Şehircilik Bakanlığı’nın kararıyla. Tescilli kültür varlığının olduğu alanda lüks konut yapacaklar. Peki hani ecdat? Hani ecdat yadigarı? Taksim Gezi Parkı’nda kışlayı yapacağım diye milleti, ortalığı ayağa kaldırdın. Can aldınız can. Canlar gitti orada. Ufacık çocuklarımız öldü. Bunun altından nasıl kalkacaksınız? Gencecik insanları kaybettik. Abdülhamit’ten yadigar kışlada konut yapacaksınız. Milletimizin bir an önce bu akıldan, bu zulümden kurtulması lazım. İstanbul’a nasıl ihanet ettiğinizi bir çok kere itiraf ettiniz. Ama hala gözünüzü kupon arazilerden geri tutamıyorsunuz. Gözünüz doysun sizin. Vallahi gözünüz doysun sizin. Ayıptır. Ama doymadığını da görüyorum.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı